Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiguglizták a profitot

Dotkom

Kiguglizták a profitot

A vártnál nagyobb adózott eredményről számolt be a Google amerikai internetes kereső és tartalomszolgáltató a tavalyi utolsó negyedévről, tiszta bevétele azonban nem nőtt a befektetők által elvárt mértékben, emiatt csökkent a Google-részvények árfolyama.

A világelső Google csütörtökön közzétett gyorsjelentése szerint a tavalyi utolsó negyedévben 1,97 milliárd dolláros – részvényenként 6,13 dolláros – adózott eredményt ért el, ötször nagyobbat az egy évvel korábbi 382,4 millió dolláros – részvényenként 1,21 dolláros – adózott eredménynél.

A társaság összbevétele 6,67 milliárd dollárt tett ki a tavaly októbertől december végéig terjedő időszakban, 17 százalékkal többet, mint 2008 utolsó negyedévében.

A cég tiszta bevétele azonban éves összevetésben csak 13 százalékkal, 4,95 milliárd dollárra emelkedett 2009 utolsó három hónapjában.

A befektetők ennél nagyobb emelkedésre számítottak, emiatt a Google-részvények árfolyama a New York-i értéktőzsde zárását követő nem hivatalos kereskedésben öt százalékkal 555,52 dollárra gyengült.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés