Connect with us

technokrata

Rábólintottak az Oracle-Sun fúzióra

Dotkom

Rábólintottak az Oracle-Sun fúzióra

Az Oracle megkapta az engedélyt az EU-tól, hogy felvásárolja a Sun Microsystems nevű szoftvergyártó céget.

Az Oracle engedélyt kapott az Európai Uniótól, hogy felvásárolja a Sun Microsystems nevű céget, így elhárult a legutolsó akadály a 7,4 milliárd dolláros akvízió előtt – tudatta a Bloomberg.

Az Európai Bizottság igent mondott az akvizícióra, miután az Oracle eloszlatta a versenyjogi aggodalmakat, miszerint a vétellel megszerzi a MySQL-t, a világ egyik legnépszerűbb nyílt forrású adatbázis-kezelőjét is, amelyet a Sun 2008-ban vásárolt fel. Az Oracle ugyanakkor azt közölte december elején, hogy további befektetéseket tervez a MySQL-ba.

Elégedett vagyok, hogy a verseny és az innováció biztosítva lesz az összes piacon, közölte Neelie Kroes, az EB biztosa Brüsszelben. Hozzátette: az Oracle-Sun akvizíciója új és innovatív termékek létrehozását is magával hozhatja.

Az Oracle, a világ második legnagyobb szoftvergyártó cégének a célja, hogy kipréseljen 1,5 milliárd dollárt üzemi nyereséget a Suntól az első évben, miután az egyezséget lezárják a következő néhány hétben. Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison még szeptemberben közölte, hogy a késés bizonytalanságot okoz a vevők körében, ami a Sunnak havi 100 millió dolláros veszteséget okoz a vásárlások elhalasztása miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák