Connect with us

Hirdetés

technokrata

Soron kívüli javítás az IE hibájára

Dotkom

Soron kívüli javítás az IE hibájára

Érdemes minél hamarabb alkalmazni.

Nem várta meg a Microsoft, hogy „beérjen” a patch – ellentétben a minden hónap második keddjén debütáló frissítés-csomag filozófiájával, a kicsit már öregecske böngészővel már a hétvégén foglalkozott a szoftverfejlesztő gigász. Az Internet Explorer 6 sérülékenysége ugyanis nulladik napi hiba (zero-day flaw), vagyis annak ellenére kihasználták a támadók, hogy Redmond még nem adott ki rá update-et. Emiatt azok, akik IE6-ot futtattak számítógépünkön, patch nélkül maradtak, miközben már támadták őket.

Érvelhet valaki amellett, hogy ilyen elavult, sérülékeny browsert nem szabad használni, és persze igaza is van. De számos olyan környezet létezik – különösen vállalati berkekben -, ahol (még) nem alternatíva az egykor igen népszerűnek számító böngésző kiváltása. És itt még csak nem is kell az olyan alternatívákra gondolni, mint a Firefox vagy a Chrome – az IE hetedik, nyolcadik generációja bizony okozhat gondokat egyes scriptek esetében.

A célzott, limitált támadások kockázatát csökkentik azok a tanácsok (979352), melyeket Redmond nemrég tett közzé. Habár patch továbbra sincsen, érdemes megfontolni a Microsoft javaslatait, addig is, amíg elkészül a frissítés. Ez akár soron kívül is megjelenhet, közölte az amerikai vállalat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés