Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akadozik a Blackberry szolgáltatása

Dotkom

Akadozik a Blackberry szolgáltatása

Az amerikai Blackberry-felhasználók egy héten belül a második szolgáltatás-kimaradással szembesültek kedden, pedig a kanadai vállalat a korábbi incidensek után megígérte, javítani fogja hálózatának stabilitását.

Az észak- és dél-amerikai Blackberry használók széleskörű szolgáltatás-kimaradással szembesültek kedden. Az Egyesült Államokban az AT&T, a Verizon Communications, a Sprint Nextel és a T-Mobile vezeték nélküli hálózatait érintette a leállás. Utoljára december 17-én, kevesebb mint egy héttel korábban történt hasonló. Mindkét alkalommal leállt, illetve akadozott a Blackberryt gyártó kanadai Research in Motion emailküldő szolgáltatása, vagyis a Blackberry-tulajdonosok nem tudtak emaileket fogadni.

A Blackberry szolgáltatásának lényege az úgynevezett push technológiából áll. Ennek a lényege, hogy a pull technológiával ellentétben nem a felhasználónak kell lehívnia az adatokat, hanem a szolgáltatóközpont automatikusan, tömörítve küldi őket. Így amikor a készülék hozzáfér a vezeték nélküli hálózathoz, automatikusan frissülnek az emailek és a naptár. A Blackberry push szolgáltatásával egy hónap alatt 100 email bejegyzés és 500 email letöltése 1 megabájtnál nemigen jár több adatforgalommal.

Európából és Ázsia egyes részeiből is érkeztek bejelentések, amelyek szerint szerda reggel körülbelül három órán keresztül nem működött az emailküldő szolgáltatás.

A december 17-i és 22-i leállások miatt a felhasználók és a szakértők egyaránt aggodalmukat fejezték ki a Blackberry szolgáltatása kapcsán. A decemberi fennakadások előtt 2007 áprilisában és 2008 februárjában is történt már hasonló, ekkor a Research in Motion ígéretet tett arra, hogy javít a szolgáltatás megbízhatóságán. Eközben a Nielsen Co. keddi jelentése szerint a Blackberry 6,3 százalékkal második a 2009-es amerikai mobiltelefon-értékesítéseket illetően. A piacvezető az LG 6,4 százalékkal, harmadik az Apple 4 százalékkal. A modellenkénti versenyt ugyanakkor az Apple vezeti, amelyből az iPhone 3G-t és 3GS-t egy modellnek tekintette a Nielsen Co. Második a Blackberry 8300-as sorozata, 3,7 százalékkal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés