Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kingston: a növekvő bizalom éve lesz 2010

Dotkom

Kingston: a növekvő bizalom éve lesz 2010

A Kingston Technology, a világ egyik vezető független memóriagyártó vállalata nyilvánosságra hozta a 2010-re vonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit. E szerint 2010 a mozgó alkatrészek nélküli merevlemezek (SSD) és a memóriapiac iránti növekvő bizalom éve lesz.

Az SSD-technológia térnyerését segíti, hogy a számos SSD-specifikus teljesítménynövelő szolgáltatást tartalmazó Windows 7 széles körben történő elterjedésének köszönhetően ez a technológia a számítógépes adattárolás egyre fontosabb része lesz 2010-ben a vállalati és a személyes felhasználók számára egyaránt. A Kingston várakozásai szerint az SSD-árak 2010-ben is csökkennek, ahogy a gyártók továbbfejlesztik a gyártási folyamatokat. Az alacsonyabb ár közvetlen hatása lesz az SSD-k növekvő kapacitása, és lassan már az egy terabájt kapacitású meghajtók is elérhetővé válnak. A tavalyi előrejelzéseknek megfelelően nem volt nehézségektől mentes a memóriapiac konszolidációja 2009-ben, viszont mindenképpen segítette az ágazat helyreállását – írja az elemzés. Az árak további emelkedése és a lapkagyártók veszteségeinek csökkenése azt jelzi, hogy az ágazat fejlődik. Mindemellett a 2010-ben várható további konszolidáció miatt a gyártóknak az óvatosság lesz a legfontosabb. Ennek ellenére a memóriapiac kereslet-kínálati előrejelzései szerint a szegmens együtt fog nőni a globális gazdasági fellendüléssel 2010-ben. Az alacsonyabb energiafelhasználású informatikai eszközök, mint például az SSD-meghajtók, illetve a nagyobb kapacitású memóriamodulok elterjedése azt bizonyította, hogy a vállalatok hosszabb távon gondolkoznak és befektetéseik megtérülését nem rövid távon szeretnék realizálni vagy túlszárnyalni. Várhatóan 2010-ben egyre több vállalat fogja frissíteni és bővíteni kiszolgáló és ügyféloldali rendszereit, illetve olyan technológiákat, szoftvereket és megoldásokat alkalmaznak majd, amelyekkel csökkenthetik az összköltséget és működésük is sokkal hatékonyabbá válhat – vélekednek a Kingstone elemzői.

A Gartner piackutató intézet szerint a hálózati felhőkkel kapcsolatos találgatások és a fokozott érdeklődés idén elérte csúcspontját. A felhőalapú szolgáltatások azonban még nem terjedtek el széles körben az ágazatban, mivel a vállalkozások még nem ismerik annak valódi előnyeit és azt, hogy ez a technológia hogyan használható ki a legjobban. A különféle híresztelésektől függetlenül a szakemberek körében nincs kétség afelől, hogy a felhőalapú számítástechnika működési és gazdasági modellje át fogja alakítani az informatikát az elkövetkező néhány év során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés