Connect with us

technokrata

Bevásárolta magát a Digi a TvNetWorkbe

Dotkom

Bevásárolta magát a Digi a TvNetWorkbe

A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft.

ismeretlen áron december 21-én 30 százalékos részesedést szerzett a TvNetWorkben. Eladói oldalon két nagytulajdonos, 13,23 százalékkal a Nemes Attila elnök és pénzügyi igazgatóhoz köthető Finatech Kft., illetve 16,77 százalékkal a System-Info Kft. állt, amelynek a tranzakció után 1,84 százaléka maradt. A System-Info még múlt hétfőn jelent meg a nagytulajdonosok közt, amikor 14,91 százalékot vásárolt, a papírok száma alapján feltehetően a teljesen kiszálló Alföldi Kábeltelevízió Kft.-től. Ugyanaznap a 13,28 százalékkal rendelkező Ice DSL Kft. eladásával a küszöbérték alá ment, míg a Rentanet Kft. a küszöbérték alól 16,99 százalékra növelte részesedését.

A tőkepiaci törvény értelmében amennyiben a Digi tovább bővítené részesedését, 33 százalék fölé csak nyilvános vételi ajánlattal mehet. Ez egyrészt történhet az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott 230 forintos átlagára, az elmúlt év 223 forintos átlagára, a 2008-as éves jelentés alapján az egy részvényre jutó 147,91 forintos saját tőke, illetve a Digi tőzsdén kívüli részesedésszerzésének ismeretlen ára alapján. Utóbbi Nemes Attila korábbi nyilatkozatai alapján legalább 300 forint lehetett, ám biztosat nem tudni. Az ügyletek bejelentését követően egy rendkívüli közgyűlési meghívót is közzétett a társaság, a január 31-i ülésen új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választanak, illetve módosítják a cégjegyzési jogot is.

Mindenesetre a tegnapi bejelentés közzététele előtt negyed órával a TvNetWork részvényei – a bennfentes kereskedés gyanúját keltve – az átlagoshoz képest többszörös forgalomban felfüggesztési limitig drágultak, majd a kereskedés folytatása után a nap hátralévő részében a lendület által hajtva 17 százalékos pluszban, 289 forinton zártak. Megjegyzendő, még a felfüggesztés előtt egy egyetlen papíros kötés idézett elő közel tízszázalékos drágulást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom