Connect with us

technokrata

Túlteljesített az Oracle

Dotkom

Túlteljesített az Oracle

A szoftvergyártó vártnál jobb eredményéhez az akvizíciók során megszerzett szolgáltatási szerződések járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

A világ második legnagyobb szoftvergyártójaként számon tarott Oracle az elemzői várakozásoknál magasabb nyereségről számolt be: a második pénzügyi negyedév nettó profitja éves szinten 13 százalékkal nőtt, 1,46 milliárd dollárra, részvényenként 29 centre, szemben az egy évvel korábbi 1,3 milliárd dolláros, egy részvényre jutó 25 centes értékkel – írta a Bloomberg. Az egyszeri költségek nélkül számolt nyereség 39 cent volt részvényenként – a Bloomberg által megkérdezett elemzők 36 centre számítottak. Az elmúlt 5 évben Larry Ellison vezérigazgató 42 milliárd dollár értékben hajtott végre akvizíciókat, ami a terméktámogatási és -frissítési szerződések számában okozott megugrást, a szoftver-megrendelések továbbra is alacsony szinten maradtak a negyedév során, azonban így is a társaság korábbi becslésének felső zónájában teljesültek. Az megvásárolt társaságok eredményével együtt a novemberrel zárult negyedév árbevétele 3,3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi azonos időszakot, 5,87 milliárd dollárral, a várakozások 5,7 milliárdos értékével szemben.

Az Oracle becslése egyszeri költségek nélkül 36 és 38 cent közötti profitra számít a decemberben kezdődött jelenlegi negyedévre, az elemzők átlagos várakozásai 36 centről szóltak. Az árbevétel növekedését 3 és 6 százalék közé, összességében 5,8 milliárd dolláros értékre várja a vállalat, az elemzői átlag 5,71 milliárddal szemben.

Az Oracle-papírok 90 centtel emelkedtek a bejelentést követően az elektronikus kereskedésben, 23,78 dollárra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák