Connect with us

technokrata

Érdemes HDTV-t venni

Dotkom

Érdemes HDTV-t venni

A jövő évi focivébé meccseit nagy felbontásban is közvetítik.

Erősen megdobhatja az amúgy is száguldó LCD-tévé-eladásokat a jövő évi foci-világbajnokság, mivel a mérkőzések egy részét nagy felbontásban (HD) is közvetítik – nyilatkozta a Világgazdaságnak Horshi Sasaoka, a világ legnagyobb LCD-gyártója, a Sharp európai igazgatója. Ez meghúzhatja a HDTV-k eladását.

A társaság tapasztalatai szerint szeptembertől elkezdett javulni a piac, októberben pedig világszerte 35 százalékos növekedést tapasztaltak az LCD-tévék eladásában. Ez részben a kormányok gazdaságösztönző intézkedéseinek köszönhető, részben annak, hogy a drágább turistautak elhalasztásából megspórolt pénz egy részét fogyasztói elektronikai cikkekre fordítják az emberek.

A Sharp a magyar piacon egy év alatt megduplázta részesedését. Ugyanakkor a 2,4 százalékról 5,8-ra emelkedett arány még messze van a japán gyártó terveitől. Egyes képernyőméretekben 10 százaléknál tartanak – ezt szerették volna általánosan elérni.

Az igazgató szerint irtózatos ütemben fejlődnek a lapos tévék: míg nemrég még a HTDV volt a sztár, ma már az internetezésre is használható készülékek vannak az élvonalban és már kopogtatnak a nappalik ajtaján a három dimenziós tévék.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák