Connect with us

Szerény profitot és felkészülést tervez a Posta

Dotkom

Szerény profitot és felkészülést tervez a Posta

A Magyar Posta Zrt.

(MP) 176,1 milliárd forint nettó értékesítési árbevételre számít 2010-ben – jelentette be a társaság vezetője. Szűts Ildikó várakozásai szerint 2010 második felében stabilizálni tudják helyzetüket meglévő piacaikon, az új szolgáltatások pedig hozzájárulhatnak a bevételnövekedéshez. A társaság bruttó bevétele az üzleti terv szerint jövőre megközelíti a 193 milliárd forintot, azonban a 2010-re tervezett 3,4 milliárd forintos adózás előtti eredmény mintegy fele lesz majd az idei évre várt eredménynek. Ezt a vezérigazgató azzal indokolta, hogy a 2009-es eredményben nagy szerepe volt a mintegy hatmilliárd forintos költségcsökkentésnek, jövőre viszont már nem tudja ilyen ütemben csökkenteni kiadásait az MP.

Az elektronikus közigazgatási rendszer kialakítása nyomán folyamatosan csökken a hivatalos dokumentumok postai továbbítása iránti kereslet, a pénzforgalmi szabályok november 1-jétől történő megváltozása pedig önmagában nagyjából egymilliárdos mínuszt jelent majd az MP számára 2010-ben. Mindazonáltal a Posta az ideihez hasonló mértékű, tízmilliárd forint körüli beruházási ráfordítással számol, a fejlesztéseket pedig a postapiaci liberalizációra való felkészülés jellemzi majd. Az elektronikus postaközpont révén az MP szerepet kíván vállalni a nagy üzleti ügyfelek számla-előállításában, felgyorsítják az elektronikus szolgáltatások fejlesztését és érezhető lesz a Vodafone-nal elindított Postafon szolgáltatás bevételnövelő hatása is. A Napi kérdésére Szűts Ildikó közölte, a szolgáltatás várhatóan 2011-től termelhet profitot. A gazdasági válság következtében a hagyományos postai szolgáltatások iránti igény folyamatosan csökken, a társaság nagy ügyfelei egyre nagyobb mértékű árkedvezményeket várnak el, miközben fokozatosan nőnek a szolgáltatás minőségével szemben támasztott elvárások.

Már gurulnak a postásbiciklikAz esztergomi Neuzer Kft. teljesítette a Magyar Posta megrendelését: befejezte annak a 4800 kerékpárnak az átadását, amelyeket a kézbesítőknek készítettek. A Posta áfa nélkül 370 millió forintot fizetett ki a kerékpárokért az esztergomi üzemnek. A cég vezetése jövőre újabb megrendelésre számít a Postától.

A szakszervezetekkel szerdán aláírt bérmegállapodások alapján a Magyar Postánál 2010-ben sem csökkennek a reálbérek, nominális emelkedés pedig csak sávosan, a 160 ezer forint alatt jövedelemsávban valósul meg. Az MP 2010-ben a Postapartner programhoz igazodva folytatja a létszámcsökkentést, ezen túl az igazgatás-irányításban várható a dolgozói létszám mérséklése. Szűts Ildikó leszögezte: a hálózatból csak a forgalomcsökkenéssel arányosan vonnak ki munkaerőt, döntően „puha” módszereket alkalmazva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő