Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pénzt kér a Google-től egy város az utcaképekért

Dotkom

Pénzt kér a Google-től egy város az utcaképekért

A nyugat-németországi Ratingen városa azt akarja elérni, hogy a Google minden egyes kilométernyi, a Street Viewban látható útja után 20 eurót fizessen a városnak.

Az önkormányzat kedd este fogadta el az egyik törvényjavaslat kiegészítéseként a rendelkezést, amely szerint a keresőóriásnak engedélyt kellene kérnie ahhoz, hogy az önkormányzat útjairól felvételeket készíthessen grafikai vagy digitális felhasználásra – írta a Bloomberg.

Polgáraink szerint életük egyre publikusabbá válik az utcai kamerák által, a Google Earth és most a Street View révén; jelezni akarjuk, hogy ez így ezen az úton nem működhet – mondta Dirk Tratzig, a testület jogi osztályának vezetője.

A Street View még 2007 májusában indult hat amerikai városban, és egyre újabb helyszínek kerülnek az adatbázisába. Németországban tavaly óta készítenek képeket ebből a célból, és a terv szerint 2010-ben indult volna a szolgáltatás.

A német város különleges jogi helyzetben van, mivel egy törvény lehetővé teszi számára, hogy díjat szedjen az utcára asztalokat állító éttermektől, az utcai filmforgatásokért és hirdetőtáblákért – mondta Tratzig. Ratingen igyekszik ügyének más városokat is megnyerni.

A Google nem tartja jogosnak a követelést, miután a képeket készítő kamerák teljesen szabályosan közlekedő autók tetején dolgoznak, vagyis nem gátolják az utak forgalmát – mondta el Lena Wagner, a cég németországi szóvivője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés