Connect with us

Pénzt kér a Google-től egy város az utcaképekért

Dotkom

Pénzt kér a Google-től egy város az utcaképekért

A nyugat-németországi Ratingen városa azt akarja elérni, hogy a Google minden egyes kilométernyi, a Street Viewban látható útja után 20 eurót fizessen a városnak.

Az önkormányzat kedd este fogadta el az egyik törvényjavaslat kiegészítéseként a rendelkezést, amely szerint a keresőóriásnak engedélyt kellene kérnie ahhoz, hogy az önkormányzat útjairól felvételeket készíthessen grafikai vagy digitális felhasználásra – írta a Bloomberg.

Polgáraink szerint életük egyre publikusabbá válik az utcai kamerák által, a Google Earth és most a Street View révén; jelezni akarjuk, hogy ez így ezen az úton nem működhet – mondta Dirk Tratzig, a testület jogi osztályának vezetője.

A Street View még 2007 májusában indult hat amerikai városban, és egyre újabb helyszínek kerülnek az adatbázisába. Németországban tavaly óta készítenek képeket ebből a célból, és a terv szerint 2010-ben indult volna a szolgáltatás.

A német város különleges jogi helyzetben van, mivel egy törvény lehetővé teszi számára, hogy díjat szedjen az utcára asztalokat állító éttermektől, az utcai filmforgatásokért és hirdetőtáblákért – mondta Tratzig. Ratingen igyekszik ügyének más városokat is megnyerni.

A Google nem tartja jogosnak a követelést, miután a képeket készítő kamerák teljesen szabályosan közlekedő autók tetején dolgoznak, vagyis nem gátolják az utak forgalmát – mondta el Lena Wagner, a cég németországi szóvivője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom