Connect with us

technokrata

A Microsoft behódolt Brüsszelnek

Dotkom

A Microsoft behódolt Brüsszelnek

Megúszta a Microsoft az európai versenyhatósági büntetést.

Az Európai Bizottság (EB) és a Microsoft Corp. megállapodott egymással a világ legnagyobb szoftverfejlesztője ellen indított versenyhatósági eljárás lezárásának feltételeiről. Az EB ejti az ügyet, azaz a Microsoftnak nem kell kifizetnie kétmilliárd dollár büntetést, de cserében fel kell adnia árukapcsolásos értékesítési módszereit.

A bizottság azzal vádolta a szoftvercéget, hogy miután Windows operációs rendszeréhez alapértelmezett internetböngészőként kínálja Internet Explorer szoftverét, ezzel korlátozza a versenyt és az innovációt. A két termék összekötése mesterséges értékesítési előnyhöz juttatja a Microsoftot a többi böngészőt fejlesztő céggel szemben.

Erre reagálva a társaság vállalta, hogy a Windows a továbbiakban fel fog kínálni egy ablakot, amelyben a felhasználó választhat a különböző böngészők (a Mozilla Firefox, a Google Chrome, az Apple Safari, az Opera Software Opera programja) között. A rendmondiak emellett információkat adnak át a Windowsról, hogy megkönnyítsék a független fejlesztőknek szoftvereik illesztését az operációs rendszerhez.

Az EB a következő ötéves periódusban ellenőrizni fogja, hogy a Microsoft miként tartja be ígéreteit.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák