Connect with us

technokrata

Nem várt költségekre figyelmeztet a Magyar Telekom

Dotkom

Nem várt költségekre figyelmeztet a Magyar Telekom

A távközlési cég a 2008. április 25-iki közgyűlési határozatokat megtámadó per újabb fejleményeiről tájékoztatta a tulajdonosokat.

A Magyar Telekom szerint a Fővárosi Ítélőtábla által novemberben elutasított kérelme miatt nem zárható ki teljesen, hogy további idő és költségigényes lépések megtételére kényszerül – olvasható a társaságnak a BÉT honlapján publikált közleményében.

A társaság egyúttal megerősítette, hogy a kisrészvényesei által 2008. májusában indított, s első fokon megnyert, majd a Magyar Telekom által benyújtott másodfokú kérelmének elutasítása miatt jogerőre emelkedő ítéletének az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő közgyűlési határozatokkal fog eleget tenni.

A Telekom ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az elsőfokú ítélet 2009. július 7-i hatállyal helyezi hatályon kívül a tárgyát képező közgyűlési határozatokat, ideértve az osztalékra vonatkozó határozatot is. Ebből következően a 2007. évre vonatkozóan 2009. július 6-ig kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp