Connect with us

A jövő infokommunikációs szolgáltatásai Szolnokon

Dotkom

A jövő infokommunikációs szolgáltatásai Szolnokon

Egyedülálló, hosszú távú fejlesztési és innovációs program veszi kezdetét Szolnokon T-City néven, ahol a jövő infokommunikációs szolgáltatásait a város lakói, intézményei és vállalkozásai az országban elsőként tesztelhetik a Magyar Telekom segítségével, és megtapasztalhatják, milyen lesz a mindennapi élet az elkövetkező évtizedekben.

Egészségügy, oktatás, közigazgatás, turizmus, kultúra – csak néhány azon területek közül, melyek gyökeresen meg fognak változni a jövőben az infokommunikációs fejlesztéseknek köszönhetően. A Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város önkormányzatának közös kezdeményezése nyomán legelsőként ennek a városnak a lakói élhetnek az új technológiák által biztosított lehetőségekkel.

Idén a fejlesztések több hullámban jelennek meg a városban. Az első lépcsőben a T-Mobile, a Magyar Telekom mobilkommunikációs márkája segítségével az itt is működő jó minőségű GSM és 3G/HSPA-hálózat, a mobilfizetés és -vásárlás már elérhető, valamint az önkormányzat szolgáltatásaként bevezetik a város híreinek sms-ben történő terjesztését. Az intézmények és a vállalkozások sem maradnak ki az újításokból: az előbbieket a legfejlettebb eszközökkel szerelik majd fel, utóbbiak számára pedig speciális üzleti ajánlatokat alakít ki a Magyar Telekom. Ezenkívül a város egyik gyorsan fejlődő részén a Magyar Telekom a lakossági és kisvállalati igények elemzése és a jövő szolgáltatásainak minél piacközelibb kialakítása céljával létrehoz egy élő tesztkörnyezetet, a Home Lab elnevezésű innovációs központot. Itt valós körülmények között lehet majd kipróbálni és tesztelni a bevezetésre váró termékeket és szolgáltatásokat. További fejlesztések is elindulnak, ami látványos minőségi változást generálhat a lakók életében – ilyen lesz például a városi sportcsarnokban az IP-kamerás online közvetítő rendszer és az RFID (rádiófrekvenciás azonosítással működő) iskolai beléptető rendszer, mely sms-ben tájékoztatja a szülőket gyermekük iskolába érkezéséről.

A Magyar Telekom egyik kiemelt innovációs projektje a T-City, a “digitális város” létrehozása, ahol a vállalat valamennyi terméke és szolgáltatása elérhető, valamint a legújabb, jövőbe mutató fejlesztések is itt jelennek meg elsőként. A T-City projekt koncepciója, hogy a városlakókkal együttműködve alakítja ki a vállalat a mindennapi életet megkönnyítő új szolgáltatásait annak érdekében, hogy azok a lehető leginkább megfeleljenek igényeiknek. Szolnokra a legkülönbözőbb szempontok mérlegelésével esett a választás, és miután az önkormányzat is nyitott volt az elképzelésre, útjára indul a T-City, amely amellett hogy az egyik leginnovatívabb kezdeményezés Magyarországon, hamarosan érzékelhető hatással lesz Szolnok polgárainak mindennapi életére, munkavégzésére és jövőjére egyaránt.

A T-City alap-infrastruktúrájának legfontosabb eleme az új generációs optikai hálózat, amelyet a Magyar Telekom Budapest, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, valamint Zalaegerszeg egyes részein már kiépített, ezzel párhuzamosan pedig Szolnokon is elérhetővé tesz. A hazai szolgáltatók közül elsőként a T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája viszi el közvetlenül az otthonokba az extra sebességű internetezést és televíziózást biztosító technológiát. Az optikai hálózat előnyei azonban az intézmények és a vállalkozások számára is elérhetők lesznek, és ennek köszönhetően olyan, messzire ható kezdeményezések és fejlesztések indulhatnak el, amelyek elősegítik az e-önkormányzat, az e-learning és a távmunka elterjedését, ami főként a jelenlegi gazdasági környezetben elsődleges fontosságú.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő