Connect with us

Hirdetés

technokrata

Néhány mondatban

Dotkom

Néhány mondatban

Multitouch lesz a linuxos Nokia telefonokban
A Maemo konferencián jelentették be, hogy a Maemo következő verziója már támogatni fogja az Apple telefonok kapcsán megismert multitouch megoldást.

Ehhez a hardvert is módosítani kell, ezen készülékek kapacitív kijelzővel készülnek majd – számolt be az arstechnica.com.

Az első usb3-as meghajtóA Buffalo bemutatta az első usb3-as szabványú meghajtóját, amely egy és másfél terabájtos méretekben érhető el. Ezekhez csatlakozik hamarosan a két terabájtos modell is. Az eszközök használatához a cég a NEC világelső eszközét ajánlja. Együtt 285 dollár körüli áron érhetőek el – írta az osnews.com.

OpenBSD 4.6Megjelent az OpenBSD 4.6, melyben számos apró és néhány komolyabb hibajavítás történt. A telepítő cd képe a projekt honlapjáról és az ismert tükörszerverekről tölthető le – írja az openbsd.org.

A világ legkisebb linuxos hálózati kiszolgálójaA Lantronix bemutatta a legújabb Xport beágyazott rendszerét. Az eszköz alig nagyobb, mint egy RJ45-ös aljzat (9,6 gramm), mégis nyolc megabájt memóriát, 16 megás flash tárat, ethernet portot és soros felületet is biztosít. Az eszköz webkiszolgálót, SSH-t futtat, valamint támogatja az SSL-t és az IPv6-ot is – közölte a linuxfordevices.com.

OpenSSH 5.3Az OpenSSH projekt a tizedik születésnapját is ünnepelte az 5.3-as verzió bejelentésével. Az OpenSSH-t alapvető eszköze a legtöbb rendszeradminisztrátornak, aki Unix vagy Linux alapú szervert üzemeltet, lehetővé teszi azok biztonságos távoli elérését. A mostani kiadás főleg a Portable OpenSSH-ban hozott számos hibajavítást – olvasható openssh.comon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés