Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozgásba hozza az irodákat az Invitel

Dotkom

Mozgásba hozza az irodákat az Invitel

A hosztolt it-megoldásoknak köszönhetően a vállalkozások egyszeri beruházási díjak nélkül juthatnak hozzá a hatékonysághoz nélkülözhetetlen irodai szoftveres alkalmazáshoz. A szolgáltatás bárhonnan elérhető, s a valós idejű munkavégzésnek köszönhetően a közös munka már a dolgozók távollétében sem lehetetlen. A hosztolt megoldásokról Zsembery Györgyöt, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

Melyek a hosztolt it-szolgáltatások legfontosabb előnyei? Milyen szempontból kap többet az ügyfél, mint például egy hagyományos mail server-szolgáltatás esetén?- A hosztolt it-szolgáltatások révén a vállalkozások a számítógépes irodai alkalmazások jogtiszta használatának korszerű, rugalmas és költséghatékony formájához juthatnak, ugyanis nem kell beruházniuk a szoftverekbe és az azokat kiszolgáló hardverekbe, mivel ezeket havidíjas konstrukcióban az Invitel bocsátja ügyfelei rendelkezésére. Ez a díj tartalmazza a licenceket és az üzemeltetési költségeket is. A többi hosztolt szolgáltatást kínáló ajánlattól eltérően az Invitel fejlett Microsoft Exchange technológiájú megoldást kínál, amely közös időbeosztást, tervezést tesz lehetővé, illetve a teendők közvetlenül integrálhatók dokumentumokhoz, így az információk az időbeosztással együtt kezelhetők. A levelek bárhonnan elérhetők, akár mobil eszközökről és webes felületről is. Az Invitel többszörösen redundáns rendszerei garantálják a magas rendelkezésre állást, a titkosított kapcsolat és a biztonságos tárhely pedig szavatolja, hogy senki levelezése nem kerül avatatlan kezekbe. Az alkalmazásokhoz az Invitel 99,99 százalékos rendelkezésre állást biztosít.

Milyen körben jellemző ma a hosztolt szolgáltatások igénybevétele, az alkalmazás-bérlés Magyarországon?- A kis- és mikrovállalkozások körében egyre népszerűbb a megoldás. A középvállalkozásoknál rendszerint már van vállalati megoldás a céges levelezésre, az üzemeltetésért felelős munkatársak leginkább arra kíváncsiak, hogy milyen biztonsági szint érhető el az Invitel hosztolt it-alkalmazásai használatával. Nekik nem csak a rendelkezésre állás a fontos, de megnyugtató az a tudat is, hogy földrajzilag két külön helyen is tárolja az Invitel az adataikat, így a felhasználók azt sem érzékelik, ha esetleg fennakadás van az egyik adatközpontban. A megrendelői igények és felhasználói szokások szempontjából hogyan támogatják az Invitel hosztolt it-szolgáltatásai a kommunikációt a nagy-, illetve a kis és közepes vállalatméretek esetén?- A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy újszerű módon dolgozhassanak együtt egy munkacsoportban a kollégák. Az Exchange és a SharePoint integrációval az anyagokat nem kell véleményezésre körbeküldeni, s a javításokat később egyesíteni, hiszen a dokumentumok, táblázatok egy példányban léteznek a kiszolgálón és mindenki ezen a példányon dolgozhat. Ez olyan újítás, ami minden vállalatméret esetében jelentős szervezési tehertől szabadítja meg a projektek felelőseit. Közepes és nagyvállalatok esetében, különösen, ha több telephellyel rendelkeznek, a megbeszélések, utazások ideje és költsége spórolható meg a webes konferencia megoldással. Milyen többletfunkciókat kínálnak az Invitel hosztolt it-alkalmazásai a modern kommunikációs igényekre?- A mobilitás az adatokat jelentős veszélynek teszi ki, azonban a hosztolt szolgáltatások között található Auto Save önműködő internetes adatmentést jelent, amellyel minden adat visszaállítható a biztonságos, webes tárhelyről. A központi dokumentumtárolás és megosztás révén a munkatársaknak nem céges adatokat sem kell saját számítógépeiken tárolniuk. A biztonsági mentést az Invitel két, egymástól földrajzilag távol eső helyen az adatokat titkosítva tárolja, a titkosítás kulcsa csak a felhasználónál van meg. A legtöbb munkakörben elkerülhetetlen az információk megosztása, közös feldolgozása, ehhez az Invitel hatékony, könnyen használható, bárhonnan elérhető teret kínál.

Hogyan segítik a vállalati csapatmunkát, a mobilitást az Invitel új bérelhető szolgáltatásai?- A hosztolt szolgáltatások szerves részét képező ActiveSync technológia a beérkező leveleket valós időben továbbítja a munkatársak telefonjaira, de támogatja a naptárak, a munka szervezéséhez szükséges információk elérését is. A csapatmunka szervezését a közös naptárak, teendőlisták segítik, illetve a dokumentumok fejlett központi tárolóhelye. A munkatársak gyakorlatilag a munkaanyag helyét mutató linket kapják meg és a közös munkaterületen dolgozhatnak a dokumentumokon. A vizuális, emberi kommunikációt támogatja a webes konferencia lehetősége, a megbeszélések nem csak a videokonferencia miatt adnak több visszajelzést, de így a közös munka is könnyebb, hiszen a reakciók azonnal összegyűjthetők, mindemellett a rendszer képzésre is költséghatékony megoldást nyújt. Az Invitel hosztolt it-alkalmazásai valamennyi irodai szoftveres feladatra és munkafolyamatra megoldást jelentenek, szem előtt tartva a gyors döntéshozás és a mobilitás iránti igényeket is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés