Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfelezte éves nyereségét a Siemens

Dotkom

Megfelezte éves nyereségét a Siemens

A Siemens szeptemberrel zárult pénzügyi éve 2,5 milliárd eurós nyereséget, míg a negyedik negyedéve 1,13 milliárdos veszteséget hozott.

A Siemens mai bejelentése szerint a lezárult pénzügyi év 2,5 milliárd euróra csökkent nettó nyereséget hozott, az előző év 5,9 milliárdjával szemben – a csökkenés 58 százalék. A társaság árbevétele 76,7 milliárd euróra csökkent az előző év 77,3 milliárdos összegéről. A szeptember 30-án zárult negyedik pénzügyi negyedévében 1,13 milliárd eurós nettó veszteséget ért el a vállalat, szemben az egy évvel korábbi 2,47 milliárddal. A negyedéves árbevétel 8,9 százalékkal, 19,71 milliárd euróra esett vissza. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 19,21 milliárd eurós árbevételre számítottak. A Nokia Siemens Networkben birtokolt tulajdonrészhez 1,63 milliárd eurós leírás kapcsolódott a negyedik negyedévben. A leányvállalatok közül egyedül az Osram termelt veszteséget, 19 millió euró mértékben.

A jövő évre továbbra is kihívásokkal terhelt piaci környezetre számít, miután már idén is kétszámjegyű csökkenést regisztrált a megrendelés-állományban, 2010-re egyszámjegyű visszaesést vár a társaság – írja a Market Watch. A teljes szektor profitját jövőre a 6-6,5 milliárd eurós sávba prognosztizálja a Siemens, az idei 7,47 milliárddal szemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés