Connect with us

technokrata

Akkor most örülhetnek a Telekom részvényesek?

Dotkom

Akkor most örülhetnek a Telekom részvényesek?

Nem örülhetnek felhőtlenül a mai bejelentésnek a Magyar Telekom részvényesek, nem világos ugyanis, mennyivel csökkennek a vizsgálat lezárultával a cég költségei.

A Magyar Telekom ma reggeli bejelentése szerint ugyan az audit bizottság lezártnak tekinti a White&Case által folytatott vizsgálatot a macedón ügyekkel kapcsolatban, számos más vizsgálat azonban ettől függetlenül nem zárult még le. A DOJ, a SEC és a Macedón Köztársaság Belügyminisztériuma is vizsgálódik az ügyekben. Ráadásul a Nemzeti Nyomozóiroda is vizsgálatot folytat, csak éppen a vizsgálattal kapcsolatban kifizetett összegek kérdésében. Így egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy milyen további költségek terhelik majd a Magyar Telekomot a macedón sztori miatt – hívta fel a figyelmet a távközlési cég kommunikációs igazgatósága.

Tény, a Magyar Telekom eddig gyorsjelentései szerint négy év alatt összesen 20,3 milliárd forintot költött el az eddigiek szerint valamivel több, mint összesen 30 millió eurónyi kétes célt szolgáló szerződéssel kapcsolatban. Az éves szinten 5 milliárd forint körüli vizsgálati kötlségekből azonban nem lehet tudni, hogy a White & Case által folytatott most lezárt vizsgálat mennyit emésztett fel rendszeresen.

Ráadásul az is nehezen becsülhető, hogy a Telekomnak a még folyó eljárások nyomán lesz-e bírság, amely a céget terheli, s ha lesz, mekkora.

A vizsgálat költségei2006: 4,1 milliárd forint2007: 5,7 milliárd forint2008: 5,4 milliárd forint2009 I-IX.: 5,1 milliárd forintSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák