Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokba kerül a luxus az eBaynek

Dotkom

Sokba kerül a luxus az eBaynek

Újabb csata dőlt el a francia luxusipar és az eBay közötti háborúban: a párizsi kereskedelmi bíróság döntése szerint 1,7 millió eurós büntetést kell fizetnie az amerikai internetes aukciós vállalatnak, mert nem tartatta be a Moët Hennessy Louis Vuitton S.

A. (LVMH) termékei kereskedelmére vonatkozó tiltást. A francia cég tulajdonában áll számos “exkluzív” parfüm és szépségipari termék márkája, a névadókon kívül például a Christian Dior, a Kenzo és a Givenchy. Az LVMH a termékeinek “szelektív forgalmazásáért” folytatott harc győzelmeként üdvözölte az ítéletet: a francia cég szerint rossz hatással van márkái értékére, ha az interneten is forgalmazzák őket. A cég nyilatkozata szerint “a döntés fontos lépés a jogellenes gyakorlat elleni harcban”.

A francia bíróság szerint több mint 1300 esetben sértették meg az eBay felhasználói a márkák eladására tavaly óta vonatkozó tiltást annak érvénybe lépése óta; ezek között voltak hamisítványok, de eredeti termékek is. Franciaország az egyetlen ország a világon, ahol a felhasználóknak nincs joguk arra, hogy eladják az általuk birtokolt termékeket – reagált a döntésre az eBay szóvivője. Az amerikai cég, amely Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban általában jobban számíthat a bíróságokra, aránytalannak tartja a büntetést, bár elismeri, hogy a bíróság számításba vehette az eBay törekvését, hogy betartsa a tiltást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés