Connect with us

technokrata

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Dotkom

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Pénteken indult a Kulcs-Soft részvények kereskedése a BÉT-en, Kulcsár Tibor elnök-vezérigazgató elmondása szerint jövőre már osztalékot is fizet a cég.

A társaság idén 720 millió forintos árbevételt tervez, de remélik, hogy elérhető a 800 millió is. Jövőre viszont már közel 1 milliárd forintos bevétel mellett 10 százalékos profitkulccsal számol a társaság, amelyet aztán osztalékkifizetésre fordítanának.

Kulcsár Tibor, a Kucs-Soft elnök-vezérigazgatója és egyben fő tulajdonosa a Napi kérdésére elmondta, az elkövetkező egy év során 5-30 százalékos részesedést értékesít majd a saját tulajdonában lévő 99,75 százalékból. Az így befolyó összeget a társaság projektjeinek finanszírozására fordítja majd, ám egy részét elkülöníti az esetleges részvényvisszavásárlásra. Kulcsár feltett szándéka ugyanis, hogy az árfolyam a bevezetés 1000 forintos értéke alá csökkenése esetén saját maga álljon a további esés útjába. A megcélzott befektetők egyrészt a társaság szoftvereit használó elégedett ügyfelek, illetve a technológiai szektor iránt érdeklődő magánbefektetők, ám intézményi befektetőket egyelőre nem céloz meg a társaság. Nyilvános tőkeemelést egy éven belül nem terveznek – szögezte le Kulcsár.

Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő Kulcs-Soft 25 ezer fős aktív ügyfélkörrel rendelkezik, ami 15 százalékos piaci részesedést jelent. A tőkebevonás fő okai között Kulcsár a BÉT-en tartott sajtótájékoztatón a tőkebevonás és a tőzsdei jelenlét által nyújtott nyilvánosságot nevezte meg. A jövőt illetően a magyar piacon éves 20 százalékos növekedést, a piacvezető pozíció megtartását, illetve a külföldi jelenlét erősítését tervezik. Utóbbit a dobozos szoftverek helyett az online érékesítés teszi lehetővé, első körben angol nyelvű termékeiket a világhálón terjesztik immár két éve. Kulcsár nagy fantáziát lát az iPhone applikációk fejlesztése terén is, mivel ezeket viszonylag kis költségráfordítással széles körben terjeszthetik. Eddig 5 ilyen terméket fejlesztettek ki, amit 14 ezren töltöttek le, de számos új alkalmazás bevezetését tervezik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd