Connect with us

technokrata

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Dotkom

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Pénteken indult a Kulcs-Soft részvények kereskedése a BÉT-en, Kulcsár Tibor elnök-vezérigazgató elmondása szerint jövőre már osztalékot is fizet a cég.

A társaság idén 720 millió forintos árbevételt tervez, de remélik, hogy elérhető a 800 millió is. Jövőre viszont már közel 1 milliárd forintos bevétel mellett 10 százalékos profitkulccsal számol a társaság, amelyet aztán osztalékkifizetésre fordítanának.

Kulcsár Tibor, a Kucs-Soft elnök-vezérigazgatója és egyben fő tulajdonosa a Napi kérdésére elmondta, az elkövetkező egy év során 5-30 százalékos részesedést értékesít majd a saját tulajdonában lévő 99,75 százalékból. Az így befolyó összeget a társaság projektjeinek finanszírozására fordítja majd, ám egy részét elkülöníti az esetleges részvényvisszavásárlásra. Kulcsár feltett szándéka ugyanis, hogy az árfolyam a bevezetés 1000 forintos értéke alá csökkenése esetén saját maga álljon a további esés útjába. A megcélzott befektetők egyrészt a társaság szoftvereit használó elégedett ügyfelek, illetve a technológiai szektor iránt érdeklődő magánbefektetők, ám intézményi befektetőket egyelőre nem céloz meg a társaság. Nyilvános tőkeemelést egy éven belül nem terveznek – szögezte le Kulcsár.

Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő Kulcs-Soft 25 ezer fős aktív ügyfélkörrel rendelkezik, ami 15 százalékos piaci részesedést jelent. A tőkebevonás fő okai között Kulcsár a BÉT-en tartott sajtótájékoztatón a tőkebevonás és a tőzsdei jelenlét által nyújtott nyilvánosságot nevezte meg. A jövőt illetően a magyar piacon éves 20 százalékos növekedést, a piacvezető pozíció megtartását, illetve a külföldi jelenlét erősítését tervezik. Utóbbit a dobozos szoftverek helyett az online érékesítés teszi lehetővé, első körben angol nyelvű termékeiket a világhálón terjesztik immár két éve. Kulcsár nagy fantáziát lát az iPhone applikációk fejlesztése terén is, mivel ezeket viszonylag kis költségráfordítással széles körben terjeszthetik. Eddig 5 ilyen terméket fejlesztettek ki, amit 14 ezren töltöttek le, de számos új alkalmazás bevezetését tervezik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin