Connect with us

technokrata

Na meglepetést, azt ne várjunk a Telekomtól

Dotkom

Na meglepetést, azt ne várjunk a Telekomtól

Árbevétel, nyereség és EBITDA szinten is elmaradhat a Magyar Telekom harmadik negyedéve a tavalyitól. De nem ez mozgatja az árfolyamot.

A Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők minden fő szám tekintetében elmaradást várnak a távközlési társaság negyedéves gyorsjelentésében az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Az elemzők szerint – előrejelzéseik átlagát alapul véve – 161,3 milliárd forint árbevételt érhetett el a távközlési társaság a július-szeptemberi időszakban, ez közel 6 milliárd forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az EBITDA – az adózás, kamatok és amortizáció előtti eredmény – eközben várhatóan csak 2 milliárd forinttal csökkent, 67,5 milliárd forintra a 69,5 milliárdról. Az üzemi eredmény 42,6 míg a nettó profit 24,1 milliárd forint lehet.

A Concorde elemzőinek véleménye szerint az árbevétel elmaradhat a menedzsment által korábban tervezettől, ettől függetlenül teljesüljön a menedzsment idei terve.

Az elemzők szerint azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a tavalyihoz képest euróban a társaság nyeresége mintegy 20 százalékkal marad el a tavalyitól. Szerintük az eredmények, amelyek az előzetes előrejelzéseknek és a piac várakozásainak megfelelően alakulnak nincsenek nagy hatással a részvény árfolyamára, azt inkább az állampapírpiaci hotamkörnyezet befolyásolja az osztalékpapírnál.

Mivel a hosszú oldalon már jelentős csökkenésre nem számítanak – legalábbis a várakozások terén – ezért erről az oldalról az árfolyam emelkedése már erősen korlátozott lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd