Connect with us

technokrata

Nagybevásárláson a postások

Dotkom

Nagybevásárláson a postások

A Magyar Posta (MP) Zrt. nettó 592 millió forintot költ járműparkjának újabb fejlesztésére: a közelmúltban zárult közbeszerzési eljáráson az Italcamion Kereskedelmi Kft. nyert jogosultságot legfeljebb negyvenhárom új, könnyű tehergépkocsi szállítására.

Az állami tulajdonú, de költségvetési támogatásban nem részesülő MP az elmúlt években jelentősen modernizálta járműparkját, lecserélte a túlfutott, korszerűtlen gépjárműveket. A mostani beszerzés során a társaság legfeljebb 43 Iveco 120 P22 típusú járművet vásárol az Italcamiontól, a Posta ugyanis az eljárás során fenntartotta a jogot, hogy a szerződés során ennél 20 százalékkal kevesebb járművet vásárolhat. A nyertes pályázón kívül a Scorpio Kft. és Hungarotruck Kft. közösen, valamint az Eurotrade Kft., a Renault Trucks Kft. és a Pappas Auto Kft. adott be ajánlatot. Az új gépkocsikat alapvetően a postai hálózatban a gerinchálózati vagy a főbb útvonalakon történő szállításra és a küldemények begyűjtésére, terítésére fogja használni a Magyar Posta – közölte a társaság. A pályázatok értékelése során nagyrészt az ajánlati ár, illetve az üzemeltetési költségek mértéke volt a döntő.

A társaság emellett augusztusban kötött szerződést ötven darab, 3,5 tonna alatti tehergépjármű vásárlására is. Az erre kiírt tenderen a Porsche Hungária Volkswagen Caddy dobozos PD TDI szállítására tett ajánlata bizonyult a legjobbnak, nettó 235 millió forint értékben.

Az MP saját tulajdonában mintegy 3,7 ezer jármű van. A teljes gépjárműflotta szervizelése jelentős költségeket ró a társaságra, az autók javíttatására több mint 1,5 milliárd forintot költ évente. Új autókat folyamatosan, a forráslehetőségek figyelembevételével szereznek be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd