Connect with us

Nagybevásárláson a postások

Dotkom

Nagybevásárláson a postások

A Magyar Posta (MP) Zrt. nettó 592 millió forintot költ járműparkjának újabb fejlesztésére: a közelmúltban zárult közbeszerzési eljáráson az Italcamion Kereskedelmi Kft. nyert jogosultságot legfeljebb negyvenhárom új, könnyű tehergépkocsi szállítására.

Az állami tulajdonú, de költségvetési támogatásban nem részesülő MP az elmúlt években jelentősen modernizálta járműparkját, lecserélte a túlfutott, korszerűtlen gépjárműveket. A mostani beszerzés során a társaság legfeljebb 43 Iveco 120 P22 típusú járművet vásárol az Italcamiontól, a Posta ugyanis az eljárás során fenntartotta a jogot, hogy a szerződés során ennél 20 százalékkal kevesebb járművet vásárolhat. A nyertes pályázón kívül a Scorpio Kft. és Hungarotruck Kft. közösen, valamint az Eurotrade Kft., a Renault Trucks Kft. és a Pappas Auto Kft. adott be ajánlatot. Az új gépkocsikat alapvetően a postai hálózatban a gerinchálózati vagy a főbb útvonalakon történő szállításra és a küldemények begyűjtésére, terítésére fogja használni a Magyar Posta – közölte a társaság. A pályázatok értékelése során nagyrészt az ajánlati ár, illetve az üzemeltetési költségek mértéke volt a döntő.

A társaság emellett augusztusban kötött szerződést ötven darab, 3,5 tonna alatti tehergépjármű vásárlására is. Az erre kiírt tenderen a Porsche Hungária Volkswagen Caddy dobozos PD TDI szállítására tett ajánlata bizonyult a legjobbnak, nettó 235 millió forint értékben.

Az MP saját tulajdonában mintegy 3,7 ezer jármű van. A teljes gépjárműflotta szervizelése jelentős költségeket ró a társaságra, az autók javíttatására több mint 1,5 milliárd forintot költ évente. Új autókat folyamatosan, a forráslehetőségek figyelembevételével szereznek be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom