Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kisebb lett a Pannon árbevétele

Dotkom

Kisebb lett a Pannon árbevétele

Elsősorban a hanghívásokból származó bevételek visszaesése, valamint a hívásvégződtetési díjak csökkentése miatt a Pannon a harmadik negyedévben mintegy 3,9 milliárd forinttal alacsonyabb árbevételt ért el, mint egy évvel korábban – közölte a szolgáltató.

A cégnek a júliustól szeptemberig tartó időszakban 44,876 milliárd forintos árbevétele volt, szemben a korábbi 48,741 milliárddal.

A bevételek csökkenése mellett emelkedett a szolgáltató mobilszélessávú internetes forgalma, a piacon augusztus végén 24,5 százalékos részesedése volt. Az egyszeri tételek nélküli EBITDA 0,4 milliárd forinttal, 20,846 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 21,206 milliárdról, elsősorban a működési költségek növekedése miatt. Az előfizetések száma 35 ezerrel, 3 millió 542 ezerre csökkent a negyedévben, a visszaesés a pre-paid szegmensben jelentkezett. A számlás előfizetők aránya 45 százalék volt a negyedév végén. A mobilcég beruházásokra 2,9 milliárd forintot költött a 2009-es üzleti év harmadik negyedében.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója szerint bár a harmadik negyedévben a hangalapú eredmények magukon viselik a jelenlegi gazdasági helyzet nyomait, a társaság biztos abban, hogy a mobil internet terén a továbbiakban is fenntartható a jelenlegi növekedés.

A Pannon tulajdonosa, a norvég Telenor a harmadik negyedévben 16 százalékkal növelte nyereségét, de a költségcsökkentő intézkedések nyomán a társaság éves előrejelzését is emelni tudta. A Telenor nettó nyeresége 3,49 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi hárommilliárdról. A korábbi 32-33 százalékról a norvég csoport 33-34 százalékra emelte az éves EBITDA-rátára vonatkozó előrejelzését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés