Connect with us

Kisebb lett a Pannon árbevétele

Dotkom

Kisebb lett a Pannon árbevétele

Elsősorban a hanghívásokból származó bevételek visszaesése, valamint a hívásvégződtetési díjak csökkentése miatt a Pannon a harmadik negyedévben mintegy 3,9 milliárd forinttal alacsonyabb árbevételt ért el, mint egy évvel korábban – közölte a szolgáltató.

A cégnek a júliustól szeptemberig tartó időszakban 44,876 milliárd forintos árbevétele volt, szemben a korábbi 48,741 milliárddal.

A bevételek csökkenése mellett emelkedett a szolgáltató mobilszélessávú internetes forgalma, a piacon augusztus végén 24,5 százalékos részesedése volt. Az egyszeri tételek nélküli EBITDA 0,4 milliárd forinttal, 20,846 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 21,206 milliárdról, elsősorban a működési költségek növekedése miatt. Az előfizetések száma 35 ezerrel, 3 millió 542 ezerre csökkent a negyedévben, a visszaesés a pre-paid szegmensben jelentkezett. A számlás előfizetők aránya 45 százalék volt a negyedév végén. A mobilcég beruházásokra 2,9 milliárd forintot költött a 2009-es üzleti év harmadik negyedében.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója szerint bár a harmadik negyedévben a hangalapú eredmények magukon viselik a jelenlegi gazdasági helyzet nyomait, a társaság biztos abban, hogy a mobil internet terén a továbbiakban is fenntartható a jelenlegi növekedés.

A Pannon tulajdonosa, a norvég Telenor a harmadik negyedévben 16 százalékkal növelte nyereségét, de a költségcsökkentő intézkedések nyomán a társaság éves előrejelzését is emelni tudta. A Telenor nettó nyeresége 3,49 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi hárommilliárdról. A korábbi 32-33 százalékról a norvég csoport 33-34 százalékra emelte az éves EBITDA-rátára vonatkozó előrejelzését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom