Connect with us

Káros tartalmaktól véd a Gyermekzár

Dotkom

Káros tartalmaktól véd a Gyermekzár

Magyarországon a Vodafone 2007 májusában vezette be az ingyenes Gyermekzár szolgáltatását, amelyet 2009 szeptemberéig több mint 11 ezer ügyfél aktivált.

A Vodafone egyik megkülönböztető tényezője a mobil telekommunikációs piacon a Vodafone live! márkanév alatt futó tartalomszolgáltatás. Mivel a társaság közleménye szerint nagy hangsúlyt helyeznek a felelősségteljes szolgáltatásra, a Vodafone az átlagos internetes tartalomszolgáltatókénál lényegesen szigorúbb csoportszintű irányelveket vezetett be. Ezek előírják a tartalmak megfelelő besorolását, így például a játékoknál az ajánlott korosztály feltüntetését vagy a zeneszámoknál a durva nyelvezetre történő figyelmeztetés elhelyezését. Miután a tartalmak besorolásán túl az ezekhez való hozzáférést korlátozó technológia is rendelkezésre állt, felmerült egy olyan szolgáltatás bevezetésének lehetősége, amelynek révén ügyfeleik a nem kívánt, korhatáros besorolású tartalmakat letilthatják készülékeiken, ami hasznos segítség lehet a szülők számára, hogy gyermekeiket megóvják a nem nekik való tartalmaktól.

A szolgáltatás aktiválása után a Vodafone live! portálon nem jelennek meg, illetve nem elérhetőek a szóban forgó tartalmak (például erőszakos játékok, erős nyelvezetű zeneszámok, társkereső szolgáltatások, Erotika rovat, stb.), illetve a mobilinterneten, a Vodafone live!-on túl csak a kifejezetten engedélyezett oldalak látogathatóak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom