Connect with us

technokrata

Káros tartalmaktól véd a Gyermekzár

Dotkom

Káros tartalmaktól véd a Gyermekzár

Magyarországon a Vodafone 2007 májusában vezette be az ingyenes Gyermekzár szolgáltatását, amelyet 2009 szeptemberéig több mint 11 ezer ügyfél aktivált.

A Vodafone egyik megkülönböztető tényezője a mobil telekommunikációs piacon a Vodafone live! márkanév alatt futó tartalomszolgáltatás. Mivel a társaság közleménye szerint nagy hangsúlyt helyeznek a felelősségteljes szolgáltatásra, a Vodafone az átlagos internetes tartalomszolgáltatókénál lényegesen szigorúbb csoportszintű irányelveket vezetett be. Ezek előírják a tartalmak megfelelő besorolását, így például a játékoknál az ajánlott korosztály feltüntetését vagy a zeneszámoknál a durva nyelvezetre történő figyelmeztetés elhelyezését. Miután a tartalmak besorolásán túl az ezekhez való hozzáférést korlátozó technológia is rendelkezésre állt, felmerült egy olyan szolgáltatás bevezetésének lehetősége, amelynek révén ügyfeleik a nem kívánt, korhatáros besorolású tartalmakat letilthatják készülékeiken, ami hasznos segítség lehet a szülők számára, hogy gyermekeiket megóvják a nem nekik való tartalmaktól.

A szolgáltatás aktiválása után a Vodafone live! portálon nem jelennek meg, illetve nem elérhetőek a szóban forgó tartalmak (például erőszakos játékok, erős nyelvezetű zeneszámok, társkereső szolgáltatások, Erotika rovat, stb.), illetve a mobilinterneten, a Vodafone live!-on túl csak a kifejezetten engedélyezett oldalak látogathatóak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd