Connect with us

technokrata

Cyberterrorizmus – veszélyes vagy sem?

Dotkom

Cyberterrorizmus – veszélyes vagy sem?

Egy nemrég megjelent elemzés felfedi a cyberterrorizmus valódi arcát.

Az elmúlt években többször is hallottunk már a terrorizmus kibertérbe való áthelyeződéséről, arról, hogy rosszindulatú támadók képesek lehetnek a Világháló segítségével komoly, alapvető infrastruktúrát érintő károkat okozni. És habár láttunk erre komoly példákat is (gondoljunk csak a 2007-es az észt-orosz konfliktusra), James Lewis szerint az Egyesült Államokat nem fenyegeti komoly veszély a közeljövőben ezen a „fronton”. Lewis a „The ´Korean´ Cyber Attacks and Their Implications for Cyber Conflicts” című jelentés szerzőjeként adott hangot véleményének – a szakértő szerint a nemrég elkövetett, sokak szerint Észak-Koreából érkező online támadások nem jelentettek különösebb veszélyt.

Lewis megvizsgálta az eseteket, eldöntendő, hogy a történtek háborút jelentenek-e vagy egy terroristacsoport aktiválódásának eredményét tapasztalták. A szakember szerint egyikről sincsen szó, a júliusi támadások nem voltak komolyak, inkább csak a médiavisszhang miatt kaptak nagyobb figyelmet. A támadók eszközei alapszintűek voltak, és nem is tudtak vele valós károkat okozni.

Lewis úgy véli, hogy a terroristák nincsenek olyan virtuális fegyverek birtokában, amikkel komoly támadást lehetne intézni a fejlett országok ellen. Ha rendelkeznének ilyennek, akkor már bevetették volna őket, fejtegette a szakértő. Arról azonban szó sincs, hogy a jövőben sem kell emiatt aggódnunk: néhány év múlva eléggé képzetté válhat egy-egy terroristacsoport ahhoz, hogy veszélyes fenyegetést jelentsen az Interneten keresztül (is). Lewis három és nyolc év közé tette annak bekövetkeztét, hogy egy, az Egyesült Államokkal ellenséges ország titkosügynöksége vagy képessé válik komoly problémát okozó támadófegyverek létrehozására, vagy bérel/vásárol ilyen eszközöket a cyberbűnözők által működtetett fekete piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd