Connect with us

technokrata

Az ingyenes hívások lehallgathatók

Dotkom

Az ingyenes hívások lehallgathatók

Legyünk óvatosak, ha VoIP telefonálunk!

Egy hétvégi bemutató során bizonyították azon feltevésüket a Viper Lab szakértői, miszerint a VoIP-képes mobilkészülékek Wi-Fi hálózaton viszonylag egyszerűen lehallgathatók. És itt nem csak a hang-, hanem a videoalapú kommunikációról is szó van – a kíváncsi szemek láthatják is a mozgóképes beszélgetést. Ha egy nem biztonságos vezetékmentes hálózaton keresztül kommunikálunk, például iPhone-nal, akkor nem feltétlenül tudhatjuk biztonságban beszélgetésünket. Amennyiben ugyanis SIP (session initiation protocol) protokollon keresztül zajlik a VoIP, akkor egy úgynevezett UCSniff alkalmazással le lehet azt hallgatni.

A UCSniff kezelőfelülete – a felhasználó nem csak hallgathatja, de láthatja is a kommunikáló feleket. A két képernyő mutatja az egyes telefonok által közvetített képet.

Habár a jelenség nem újdonság, most először demonstrálták nyilvánosan, hogyan lehet ezt egységesített felületről végrehajtani. A San Diego-ban tartott ToorCon rendezvényen Jason Ostrom, a Viper Lab igazgatója mutatta be, hogyan lehet belehallgatni egy telefonbeszélgetésbe. A nyíltforrású UCSniff segítségével rögzíteni is lehet a kommunikációt. És ennek nem kell feltétlenül mobiltelefonra korlátozódnia – még a júliusi Defconon Ostrom képes volt a videokonferencia hívások mellett megfigyelő-kamerák videoképéhez is hozzáférni.

Persze a bemutató nem öncélú: a Sipera Systems (melynek leányvállalataként működik a Viper Lab) pár hét múlva lép piacra új IT-biztonsági termékeivel, amik képesek a Wi-Fi okostelefonok védelmére VoIP támadás esetén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd