Connect with us

technokrata

Utazáskor veszélyes lazítani

Dotkom

Utazáskor veszélyes lazítani

A tökéletesnek szánt nyaralást vagy az üzleti utat egy szempillantás alatt romba dönthetik a személyes információira leső kiberbűnözők.

Előfordulhat, hogy kiszállva a repülőgépből, azt veszi észre a gyanútlan utazó, hogy míg úton volt, bankszámláját leürítették, és hitelkártyája adatait ellopták.

A laptopok és az okostelefonok már-már éppolyan úti szükségletek, mint nyaraláskor a naptej vagy az utasbiztosítás. Legyen szó üzleti útról vagy pihenésről, a netezéshez egyre gyakrabban használjuk a vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózatokat a reptéren, a szállodában vagy akár a levegőben, hiszen egyre több gépen kínálnak az út alatt Wi-Fi kapcsolatot. A kényelmes és rugalmas Wi-Fi hálózatok viszont a pénzt, számlainformációt és személyazonosságot ellopni szándékozó csalóknak is könnyű támadási pontot nyújtanak.

Az internetbiztonsággal foglalkozó Symantec vezető rendszermérnöke, Gombás László öt egyszerű ötlettel segít, hogy egy út se végződjön – legalább is ami az informatikai részét illeti -szerencsétlenül.Ügyeljünk a környezetünkre! Gondoljon arra, hogy ha bele tud olvasni szomszédja újságába a repülőn, akkor ő is látja a laptopja képernyőjét. Azért, mert nyaral, ne gondolja, hogy nincs a nyilvánosság előtt.Óvakodjunk a “gonosz ikrektől”! Némely Wi-Fi hálózat valódinak tűnhet, de nem az. A bűnözők olyan álhálózatot vagy álweblapot készíthetnek, amelyen ugyan szerepel egy légitársaság, szálloda vagy repülőtér neve, de az Ön adatai az ő számítógépükre érkeznek meg. Ha mindig a légitársaság, szálloda vagy repülőtér hozzáférési kulcsát használja, akkor védve lesz.

Feltételezze mindig azt, hogy lehallgatják Wi-Fi kapcsolatát. Soha ne adjunk meg kényes adatot (bankszámla információt, személyi azonosítót stb.), ha Wi-Fi hálózatot használ a böngészéshez.Állítsa az összes bluetooth eszközét rejtettre, vagy fel nem fedezhetőre. Ha nem használja a bluetooth-t, kapcsoljuk ki teljesen.

Védelmi szoftverünk legyen aktuális, és legyen bekapcsolva! Ne feledjük: a mobil PC-ket ugyanazok a vírusok, trójaiak és férgek veszélyeztetik, mint az otthoni, vagy munkahelyi gépeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd