Connect with us

Töpörödik a svéd izomkolosszus

Dotkom

Töpörödik a svéd izomkolosszus

Az Ericsson a vártnál is sokkal nagyobb profitcsökkenést jelentett.

A svéd Ericsson AB, a mobilhálózatokhoz szükséges bázisállomások, telefonközpontok és más berendezések legnagyobb gyártója 71 százalékkal, 810 millió koronára (118 millió dollár) zuhanó nettó nyereségről számolt be harmadik negyedéve után. Az elemzők 1,97 milliót várak. Az árbevétel 5,6 százalékkal, 46,4 milliárd koronára esett – szemben az 50 milliárd feletti szakértői prognózissal.

A magyarázat egyszerű: a mobiloperátorok a válság miatt visszafogták hálózatfejlesztéseiket, illetve egyre komolyabb versenyt támaszt a svéd izomkolosszussal szemben a kínai Huawei Technologies, ami leszorítja az árakat. Nem tesz jót az Ericssonnak az sem, hogy a Sonyval közös mobiltelefon-gyártó vállalkozása, a Sony Ericsson folyamatosan veszteséget termel.

Az utóbbi cég 164 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben, 42 százalékkal zuhanó forgalom mellett. A ST-Ericsson – a svéd nagyvállalat és a holland STMicroelectronics NV chipgyártó közös vállalata – pedig 201 milliós hiánnyal zárt.

Az Ericsson júliusban 1,13 milliárd dollárért megvásárolta a kanadai Norteltől annak CDMA szabványú hálózati eszközöket gyártó divízióját és az LTE technológia licencét és szabadalmi jogait. A Nortel arra számít, hogy az LTE szabvány lesz Észak-Amerikában.

A társaság árfolyama 8 százalékkal esett a gyorsjelentés közzétételét követően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom