Connect with us

technokrata

Optimistább az blue chip cég

Dotkom

Optimistább az blue chip cég

A várakozásoknál kedvezőbb harmadik negyedévi eredményről számolt be a 3M, amely év végi profit-előrejelzését is felfelé módosította a kedvezőbb kilátások miatt.

Az idei évre 4,50-4,55 dolláros részvényenkénti profitot vár a 3M menedzsmentje azt követően, hogy csütörtökön a várakozásoknál magasabb, részvényenként 1,35 dolláros, összesen 957 millió dolláros harmadik negyedévi eredményt közölt. Az árfolyam-ingadozások kiszűrésével a 3M egy részvényre jutó 1,37 dolláros eredményt ért volna el.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők részvényenkénti 1,17 dolláros profitot vártak a blue chip cégtől a harmadik negyedévben, amely az előző év azonos időszakában 991 millió dolláros, részvényenként 1,41 dolláros profitot jelentett.

A 3M nettó forgalma a harmadik negyedévben 6,19 milliárd dollárra rúgtak az előző év azonos időszakában mért 6,56 milliárd helyett, ám még így is felülmúlták a Wall Street-i elemzők 5,77 milliárdos előrejelzését.

A technológiai cégóriás, amely épp úgy jelen van a közlekedési szektorban mint a vegyiparban az első félévben 18 százalékos bevételkiesésről adott hírt, miközben eredménye 33 százalékkal lett alacsonyabb a 2008 első félévinél. A menedzsment érvelése szerint az év első hat hónapjában az ipari, közlekedési, biztonságtechnológiai és szórakoztató elektronikai üzletágakban tapasztalt kereslet-visszaesésnek volt betudható a profitcsökkenés.

A 3M korábban 4,10-4,30 dolláros részvényenkénti profittal kalkulált 2009-re.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom