Connect with us

technokrata

Mobilnet-örület dúl a tengerentúlon

Dotkom

Mobilnet-örület dúl a tengerentúlon

Az AT&T harmadik negyedéves nettó eredménye 1,2 százalékkal alacsonyabb lett ugyan az előző év azonos időszakában mértnél, ám így is felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A távközlési óriásvállalat vezetése szerint a korábban példátlan új vezetéknélküli internet-előfizetési roham miatt sikerült túlszárnyalni a piaci előrejelzéseket. A blue chip cég 2 millió új vezetéknélküli előfizetőt szerzett július és szemptember között. Csak a harmadik negyedévben 3,2 millió új iPhone-előfizetést regisztrált az Egyesült Államokban kizárólagos forgalmazási jogokkal rendelkező AT&T.

Az AT&T 3,19 milliárd dolláros, azaz részvényenkénti 54 centes profitról számolt be a harmadik negyedévben, szemben az előző év azonos időszakában közölt 3,23 milliárdos, egy részvényre jutó 55 centes eredménnyel.

A működésből származó bevételek 1,6 százalékkal 30,86 milliárd dollárra csökkentek; a visszaesés kiemelkedő volt a telefon-előfizetők körében valamint a nyomtatott reklám-termékeknél.

A FactSet elemzői konszenzusa 50 centes részvényenkénti profitot várt 30,89 milliárd dolláros bevétel mellett. Az év első felében 1 százalékos forgalom-csökkenés mellett 13 százalékos nettó profit-visszaesésről adott hírt a cég, amely így 6,32 milliárd dolláros eredményt ért el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom