Connect with us

technokrata

Triplázott a Yahoo

Dotkom

Triplázott a Yahoo

A Google után az interenetes keresők között a második helyen álló Yahoo profitja éves szinten közel háromszorosára emelkedett a szeptemberben zárult negyedévben.

A Yahoo harmadik negyedéves nettó nyeresége 187 millió dollárra, részvényenként 13 centre nőtt, az egy évvel korábbi azonos időszak 54,3 millió dolláros, részvényenként 4 centes értékéről – írja a MarketWatch. A kiugró eredmény azonban a vártnak megfelelő, 1,13 milliárd dolláros árbevételellel párosult a negyedév során. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők ennek csupán részvényenként 7 centes nyereségre számítottak, 1,12 milliárd dolláros árbevétel mellett. A vártnál jobb adatokhoz a hatékony költségcsökkentés, az alibaba.com kínai kereskedelmi honlapban birtokolt üzletrész egy részének 98 millió dollár értékű eladása és az online reklámokból származó árbevétel vártnál kisebb mértékű visszaesése járult hozzá legnagyobb mértékben. A Yahoo-érdekeltségbe tartozó honlapokon megjelenő hirdetések 8 százalékkal csökkentek a negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A Yahoo 10 éves megállapodást írt alá a Microsofttal annak érdekében, hogy az internetes keresői piacon közösen törjenek a Google vezető helyére, ezt a szerződést az amerikai és európai trösztellenes hatóságok jelenleg is vizsgálják. A társaság jelentése szerint a harmadik negyedben 775 millió dollárra csökkentették a működési költségeket az egy évvel korábbi 944 millióról. A társaság részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékkal ugrott meg a bejelentés után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd