Connect with us

technokrata

Profitrobbanás a Yahoo-nál

Dotkom

Profitrobbanás a Yahoo-nál

Ahhoz képest, hogy az elmúlt években arról szóltak a hírek, hogyan marad le a versenyben a Google mögött a Yahoo, most minden igényt kielégítő negyedévet zárt a társaság.

A világ második legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető vállalat nettó nyeresége több mint háromszorosára emelkedett július-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, annak ellenére, hogy az árbevétel 12 százalékkal, 1,58 milliárd dollárra mérséklődött. Szakértők szerint a profit megugrása részben a céget január óta irányító új vezetés jó döntéseinek, részben a Yahoo fő bevételi forrását jelentő internetes hirdetési piac stabilizálódásának köszönhető. A régi és az új menedzsment kétezer alkalmazottól vált meg az elmúlt egy évben, majd a múlt hónapban megújították a cég internetes portálját. Ez utóbbit százmillió dolláros reklámkampánnyal támogatták meg. A Yahoo megnyitotta site-ját olyan riválisai előtt, mint például a Facebook közösségi portál vagy a Hotmail, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy egy helyről érjék el kedvelt szolgáltatásaikat. A cég a technológiai költségek csökkentését lehetővé tevő megállapodást kötött a Microsofttal. Az egyezség szerint a Yahoo használni fogja a redmondiak keresőtechnológiáját és a kereséshez kapcsolódó hirdetéseket kezelő rendszerét, cserébe mindkét vállalat reklámszervező ügynökeként léphet a piacra. A megállapodás a versenyhatósági engedély megszerzése után, jövő tavasszal léphet érvénybe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd