Connect with us

technokrata

Érik a botrány a mobiltelefon-iparban

Dotkom

Érik a botrány a mobiltelefon-iparban

Az AT&T egy korábbi, büntetéssel lezárult amerikai vizsgálat nyomán beperelt több mint féltucat lcd-panel-gyártót, mert azok – a távközlési cég gyanúja szerint – árrögzítéssel korlátozták a versenyt.

Beperelte az A&T Inc. a Samsung Electronics Co.-t, az LG Display Co.-t, az AU Optroincs Corp.-t és más cégeket azzal a váddal, hogy ezek a gyártók rögzítették az amerikai piacon értékesített lcd-kijelzőik árát. A legnagyobb amerikai telefontársaság szerint az összesen több mint féltucat cég illegális nemzetközi kartellt alkotott, hogy így korlátozza az USA lcd-panel-piacán a versenyt. A konspiráció során olyan egyeztetésekre, találkozókra került sor, amelyeken az alperesek megegyeztek, hogy kizárják a versenyt és fixálják az árakat azon lcd-panelek esetében, amelyeket tudomásuk szerint Kaliforniában és az USA-ban értékesített készülékekbe szerelnek be.

A telefontársaság azt állítja, hogy AT&T Mobility nevű leánya által az ügyfeleknek való továbbértékesítésre vásárolt mobilkészülékek árát mesterségesen felpumpálta a gyártók árrögzítése.

A Bloomberg emlékeztet rá, hogy márciusban a japán Hitachi Displays Ltd. – amelynek neve egyébként nem szerepel az AT&T által bepanaszoltak között – a negyedik olyan cég volt, amely bűnösnek találtatott egy amerikai, ám a globális piacot vizsgáló panelár-rögzítési eljárásban.

Az AT&T beadványában is szereplő LG Display,, Chunghwa Picture Tubes és Sharp Corp. ugyanebben az ügyben novemberben beismerték bűnösségüket és 585 millió dollár büntetést fizettek. Az AT&T egyébként épp e nyomozás alapján nyújtotta be keresetét.

A Samsung-, az LG Display- és az AU Optronics-részvények közel 2 százalékkal estek a délelőtti kereskedésben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd