Connect with us

technokrata

Nincs veszélyben a Telekom-osztalék

Dotkom

Nincs veszélyben a Telekom-osztalék

A részvényesekre nézve semmiféle következménye nem lesz annak, hogy jogerőre emelkedik-e a Magyar Telekom tavalyi közgyűlésén hozott határozatokat hatályon kívül helyező bírósági ítélet – írja a cég legfrissebb közleményében.

A 2008. április 25-i közgyűlés döntéseit két – a céggel más ügyekben is perben álló – kisrészvényes támadta meg, s keresetüknek az elsőfokú bíróság helyt is adott, s hatályon kívül helyezte a többek között az osztalék kifizetéséről szóló határozatokat. A Telekomot képviselő ügyvédi iroda – ilyen szinten ritkán elkövetett hibát vétve – lemaradt a fellebbezésre nyitva álló határidőről. Az ügyvédi iroda ezt követően igazolási kérelemmel élt, amit a kérelem ügyében döntésre jogosult Fővárosi Ítélőtábla még nem bírált el. Amennyiben az igazolási kérelmet a Fővárosi Ítélőtábla elutasítja, a fellebbezés nem vehető figyelembe és az elsőfokú ítélet jogerős lesz. Ebben az esetben az érintett közgyűlési határozatokat új közgyűlésen kell majd megerősíteni. Ám a kifizetett osztalék ebben az esetben is osztaléknak fog minősülni, tehát a részvényesek számára a döntés semmilyen következménnyel nem jár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd