Connect with us

technokrata

Hosszú távra tervez Magyarországon a UPC

Dotkom

Hosszú távra tervez Magyarországon a UPC

Az intenzív piaci verseny és a gazdasági válság ellenére a UPC folytatja beruházásait Magyarországon – mondta Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója.

A krízis a UPC szolgáltatásait kevésbé érintette, mert mára ezek lényegében közműszolgáltatásnak tekinthetőek, amiről nem szívesen mondanak le az ügyfelek. A kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást is nyújtó cég portfóliójából legkevésbé a hangátvitelt érintette a válság, a digitális televízióra történő átállás viszont a vártnál kisebb ütemű.

A kommunikációs társaság 1999-es magyarországi megjelenése óta több száz millió eurós befektetést hajtott végre és a következő egy-két évben további több tíz millió eurós invesztíciót tervez. Tavaly milliárdos nagyságrendű összeget költöttek a digitális kábelszolgáltatás elindítására, az idén az új generációs, 100 megabitnél nagyobb sebességet nyújtó internetes szolgáltatás bevezetése hasonló összegbe került. A UPC tavaly minden szolgáltatási területen bevezette a digitális kábeltelevíziós szolgáltatást, és az immár több mint 120 ezer háztartásban jelen lévő digitális kábeltévé egy éven belül tömegtermékké vált. Az idén csaknem a teljes szolgáltatási területén, több mint egymillió háztartásban bevezette a másodpercenként 120 Mbites internet-szolgáltatását.

A társaság az elmúlt években részben akvizíciókkal bővítette hálózatát, és a továbbiakban is érdeklődik az ilyen befektetések iránt, megfelelő hálózat és ár esetén – mondta Betzalel Kenigsztein, aki a Napi azon kérdésére, hogy akár egyik legfőbb riválisuk, a Digi TV akvizíciója is szóba kerülhetne (bár ilyen pletyka nem röppent fel), úgy reagált: megfelelő áron készen állnak a vásárlásra, de a Digi-hálózatot jelentősen fel kellene újítani ahhoz, hogy megfelelő szolgáltatást tudjanak nyújtani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd