Connect with us

Megállhat a mobilpiac zsugorodása

Dotkom

Megállhat a mobilpiac zsugorodása

Szeptemberben sem állt meg a hazai mobilpiac január óta tartó zsugorodása – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből.

A múlt hónap végén a három szolgáltatónak összesen 11,78 millió ügyfele volt, 54 ezerrel kevesebb, mint augusztus végén és alig 11 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Az év első háromnegyedében a mobilosok száma 558 ezerrel, az utolsó három hónapban forgalmat generáló ügyfelek száma pedig 342 ezerrel esett vissza. Folytatódott a prepaid ügyfelek arányának csökkenése: míg egy évvel ezelőtt az összes ügyfél 61,4 százalékának volt feltöltőkártyája, addig szeptember végén már csak 58,1 százalék volt ez az arány. A havi előfizetéssel rendelkező ügyfelek száma közel négyszázezerrel nőtt, 4,94 millióra.

A piac nem a szabadesés állapotában van, az aktív előfizetők számának csökkenése rövid időn belül megállhat – kommentálta az adatokat a Napinak Podhorányi László, a Vodafone lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Az ügyfélvesztések mögött az igazgató szerint a makrogazdasági folyamatok állnak, amelyek elhúzódó válság esetén is a jövő év második felében kezdhetnek javulni. Többéves távlatban Podhorányi szerint akár a 130-140 százalékos penetráció sem elérhetetlen, a növekedést pedig elsősorban a mobil szélessávú szolgáltatások mind szélesebb körű elterjedése teheti lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom