Connect with us

technokrata

Szélessávra is használható a 900-as frekvencia

Dotkom

Szélessávra is használható a 900-as frekvencia

Az uniós Miniszterek Tanácsa egyhangúan jóváhagyta a gsm-irányelv módosítására tett javaslatot és ezzel zöld utat adott a 900 MHz-es frekvenciatartomány szélessávú hasznosítására.

A gyors technológiai fejlődés nyomán már 2007 júliusában felmerült az irányelv határozattal való visszavonásának gondolata. Ennek az lett volna a célja, hogy a 900 MHz-es sáv rugalmasabb használata hozzájáruljon a szolgáltatások és technológiák versenyének élénkítéséhez. A parlament akkor blokkolta a direktíva visszavonását, mivel határozat helyett új irányelv megalkotását tartotta célszerűnek. Figyelembe véve az Európai Parlament álláspontját, 2008. november 19-én az Európai Bizottság javaslatot tett az irányelv módosítására – és ezt fogadta most el a tanács.

A 900 MHz-es sáv eddig kizárólag a gsm-rendszerek számára volt fenntartva, a módosított irányelv azonban engedélyezi itt az umts-rendszerek használatát, de emellett más, olyan mobil földfelszíni technológiák, szolgáltatások használata is megengedett, amelyek bizonyítottan nem okoznak zavart a gsm- és umts-szolgáltatásban. Az irányelv reformja az Európai Bizottság becslése szerint akár 1,6 milliárd euróval is csökkentheti a beruházási költségeket uniós szinten a hírközlési szektorban.

A módosított gsm-irányelv húsz nappal az EU Hivatalos Lapjában való közzétételt követően lép hatályba, várhatóan 2009 októberében. Az irányelv implementálását a hatálybalépéstől számított hat hónapon belül kell a nemzeti jogban végrehajtani. A módosított gsm-irányelv hatálybalépésével egyidejűleg az Európai Bizottság határozatot fog hozni a gsm- és umts-rendszerek 900 MHz-es, valamint 1800 MHz-es sávban való együtt üzemelését biztosító műszaki lépésekről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd