Connect with us

technokrata

Letudták a válságot a számítástechnikai cégek

Dotkom

Letudták a válságot a számítástechnikai cégek

További határozott jeleit mutatta a feltámadásnak a technológiai szektor, a Google, az IBM és az AMD negyedéves jelentése egyaránt hozta vagy felülmúlta az elemzők várakozásait.

Szakértők szerint lassan kiderül, hogy nem volt megalapozatlan az ágazathoz tartozó vállalatok részvényeinek 60 százalékos idei drágulása. Ez a Nokia és még néhány más cég gyengébb szereplése ellenére kijelenthető.

A világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Google Inc. nettó nyeresége 27 százalékkal, 1,64 milliárd dollárra nőtt július-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, néhány egyszeri tételt figyelmen kívül hagyva pedig 1,88 milliárdra emelkedett, ami jóval meghaladja a várakozásokat. Az árbevétel hét százalékkal nőtt. A Google annak ellenére javította teljesítményét, hogy a fő bevételi forrását adó internetes reklámpiac a válság miatt gyengélkedett. A vállalat és partnerei 14 százalékkal növelték bevételeiket ebből a forrásból, ami ellensúlyozta, hogy az egy klikkelésre eső átlagos díj hat százalékkal csökkent. A társaság vezetése szerint a gazdaság túl van a legrosszabbon, ezért az év végére hétszázalékos forgalombővüléssel számol 2008-hoz képest. A Google 121 embert vett fel a harmadik negyedévben.

Az IBM Corp., a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatója a szakértők várakozásainak éppen megfelelő számokat tett közzé: nettó profitja éves összehasonlításban 14 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, árbevétele ugyanakkor hét százalékkal csökkent. A forgalom az USA-ban és a feltörekvő piacokon 5-6, az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban 12 százalékkal zsugorodott. A termékek közül a szoftverek okoztak csalódást, amelyekből három százalékkal folyt be kevesebb bevétel, mint egy évvel korábban. A cégvezetés 9,70 dollárról 9,85-re javította az év végére elérhető egy részvényre jutó nyereségre adott előrejelzését, és úgy véli, hogy a vállalat jó eséllyel teljesíti a 2010-re célul kitűzött 10-11 dolláros tervét.

Az AMD Inc., a világ második legnagyobb chipgyártója az előre jelzettnél kisebb veszteséget könyvelt el – akárcsak az Intel, az AMD is a magára találó pc-piacnak köszönheti a viszonylag jó eredményt. A nettó veszteség ugyan kissé nagyobb lett a tavalyinál, de kevesebb mint fele az elemzői várakozásoknak, a tavalyihoz képest csökkenő árbevétel pedig szintén nagyobb a prognózisoknál. Az AMD gyengébb helyzetben van az Intelnél a laptop komputerek mikroprocesszorainak piacán, ezért kevésbé tudja kihasználni a kedvező folyamatokat. A vállalat leválasztotta chipgyártó üzletágát, ami hozott némi nyereséget a negyedévben, s további előnyöket vár attól, hogy a továbbiakban a chipek tervezésére koncentrál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd