Connect with us

technokrata

Elbocsátások a rossz Nokia-eredmény után

Dotkom

Elbocsátások a rossz Nokia-eredmény után

Személyi áldozatot is követelt a vártnál gyengébb Nokia-eredmény: elsőként a pénzügyi vezérigazgatót váltották le a nem várt veszteség miatt.

A Nokia, a világ legnagyobb mobilgyártója már egy nappal a gyenge harmadik negyedévi eredménye után változásokat jelentett be a vezetői gárdában – jelentette az AP. A cég közölte, hogy Timo Ihamuotila, a nemzetközi eladások részlegének vezetője fogja váltani Rick Simonson pénzügyi vezérigazgatót november elsejétől, aki a cég egy másik divíziójához kerül át. Simonson, aki 2004 óta volt a cég pénzügyi vezérigazgatója, az igazgatósági tanácsban továbbra is szerepet vállal – közölte Olli-Pekka Kallasvuo, a vállalat vezérigazgatója.

A harmadik negyedévről 559 millió eurós veszteséget jelentett a társaság. A Nokia harmadik negyedéve 20 százalékos csökkenéssel 9,8 milliárd dolláros árbevételt hozott a Bloomberg által megkérdezett elemzők 10,03 milliárdos várakozásával szemben.

A Nokia azt is közölte, hogy – bár az okostelefon piacán visszaesett a részesedésük – a globális piaci részesedésük továbbra is 38 százalék, és a negyedévben 108,5 milliárd készüléket adtak el. A Nokia több mint 123 ezer embert foglalkoztat világszerte. Tavaly 468 millió mobiltelefont adtak el, hét százalékkal többet, mint 2007-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom