Connect with us

technokrata

Hamarosan eldől a GE-üzemek sorsa

Dotkom

Hamarosan eldől a GE-üzemek sorsa

Országszerte demonstrációkat tartottak a General Electric (GE) magyarországi gyárainak szakszervezetei tegnap a hazai fényforrásipar és a munkahelyek megőrzéséért.

A Liga Szakszervezetek minden támogatást megad a Tungsram-dolgozóknak – mondta lapunknak Gaskó István elnök, aki szerint az állam részéről nem a betelepülő munkahelyek támogatása lenne a legfontosabb, hanem a meglévőké. A GE kivonulása Gaskó szerint közvetve és közvetlenül mintegy 10 ezer ember megélhetését veszélyeztetné. Újpest alpolgármestere, Nagy István a GE hazai munkaügyi vezetőitől azt az informális tájékoztatást kapta, hogy nem terveznek olyan nagyságrendű leépítést, ami a hazai fényforrásgyártás megszűnését jelentené (Napi, 2009. október 15.). A GE vezetése kizárólag azt veszi figyelembe, hogy az egységek elegendő profitot termelnek-e, az üzemek sorsáról három héten belül megszülethet a döntés – mondta Kátai György, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének ügyvivője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd