Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbantott az Intel

Dotkom

Robbantott az Intel

Az Intel harmadik negyedéves eredménye és iparági kilátásai alaposan lekörözte a az elemzői várakozásokat és jó kedvre derítette a piacot is.

Az Intel 1,86 milliárd dolláros, azaz papíronként 33 centes nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, szemben a 28 centes elemzői EPS várakozásával. Az eredmény kissé elmarad azonban a tavalyi azonos időszak 2,01 milliárdos profitjától.Árbevétel terén 9,4 milliárd dollárt ért el a cég, ami 7,8 százalékos visszaesés a tavalyihoz képest, viszont ez is felülmúlja a Thomson Reuters 9,06 milliárdos elemzői konszenzusát.

A gyorsjelentését és negyedik negyedéves kilátásait tőzsdezárás után közzétevő chipgyártó részvényei 7 százalékkal drágultak az elektronikus kereskedésben és magukkal rántottak a szektor több másik nagyágyúját, az ősellenfél AMD-től a Dell-en át a Hewlett Packardig.

A vártnál jobb eredmény egyrészt a kínai piac bővülése, másrészt az iskolakezdési akciók által felpörgetett kereslet eredménye volt. Ám segített ebben a vállalat által előzetesen 53 százalékos profitkulcs várakozással szembeni 58 százalékos valós ráta.

A többek közt karácsonyi vásárokat is tartogató negyedik negyedévre az Intel 10,1 milliárd plusz-mínusz 400 millió dolláros árbevételt prognosztizál 62 százalék körüli profitkulccsal. A Thomson Reuters és a Bloomberg által megkérdezett elemzők egyaránt 9,5 milliárdos bevételt várnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés