Connect with us

technokrata

Részesedést kérhetnek a kiadók az internetes bevételekből?

Dotkom

Részesedést kérhetnek a kiadók az internetes bevételekből?

A jövőben a legnagyobb online tartalomszolgáltatók egy ágazati összefogás keretében akár részesedést is kérhetnek a távközlési társaságok internet-szolgáltatásból származó bevételeiből – vélekedett Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft ügyvezető igazgatója.

A következő öt-hat esztendőben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek – állítja a Ringier Kiadó Kft ügyvezető igazgatója az Internet Hungary-n.

Az igazgató szerint a kábeltelevíziós, illetve műholdas szolgáltatásoknál már ismert megoldáshoz hasonlóan a tartalomszolgáltatók akár egész hálózatokban is blokkolhatják az internet-előfizetők hozzáférését a weboldalakhoz, ha a vezetékes vagy mobilinternet-szolgáltatók elzárkóznak a bevételmegosztástól.

Az új bevételekre a tartalomszolgáltatóknak azért van szükségük, mert az elmúlt években stagnálni, majd szűkülni kezdtek a hirdetési bevételek, amelyek a jelenlegi tendenciák alapján néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A jelenlegi üzleti modellek fennmaradása esetén az online hirdetések piaca 30-35 milliárd forint lesz három év múlva, szemben a vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatások 80-90 milliárd forintos piacával – mondta a Ringier Kiadó Kft. vezetője. Emellett ugyanakkor az infrastruktúra-szolgáltatók egyre nagyobb arányban nyomulnak be a tartalom-iparba bevételeik növelése érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd