Connect with us

Hirdetés

technokrata

Részesedést kérhetnek a kiadók az internetes bevételekből?

Dotkom

Részesedést kérhetnek a kiadók az internetes bevételekből?

A jövőben a legnagyobb online tartalomszolgáltatók egy ágazati összefogás keretében akár részesedést is kérhetnek a távközlési társaságok internet-szolgáltatásból származó bevételeiből – vélekedett Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft ügyvezető igazgatója.

A következő öt-hat esztendőben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek – állítja a Ringier Kiadó Kft ügyvezető igazgatója az Internet Hungary-n.

Az igazgató szerint a kábeltelevíziós, illetve műholdas szolgáltatásoknál már ismert megoldáshoz hasonlóan a tartalomszolgáltatók akár egész hálózatokban is blokkolhatják az internet-előfizetők hozzáférését a weboldalakhoz, ha a vezetékes vagy mobilinternet-szolgáltatók elzárkóznak a bevételmegosztástól.

Az új bevételekre a tartalomszolgáltatóknak azért van szükségük, mert az elmúlt években stagnálni, majd szűkülni kezdtek a hirdetési bevételek, amelyek a jelenlegi tendenciák alapján néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A jelenlegi üzleti modellek fennmaradása esetén az online hirdetések piaca 30-35 milliárd forint lesz három év múlva, szemben a vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatások 80-90 milliárd forintos piacával – mondta a Ringier Kiadó Kft. vezetője. Emellett ugyanakkor az infrastruktúra-szolgáltatók egyre nagyobb arányban nyomulnak be a tartalom-iparba bevételeik növelése érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés