Connect with us

technokrata

Ki fizessen az online hírekért?

Dotkom

Ki fizessen az online hírekért?

A következő öt-hat esztendőben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek – mondja a Ringier Kiadó Kft.

ügyvezető igazgatója. Mihók Attila az idén tizedik alkalommal megrendezett Internet Hungary konferencián egy olyan lehetséges modellt vázolt fel, amelyben a legnagyobb tartalomszolgáltatók az ügyfelek száma alapján részesedést kérnek a távközlési társaságok internetbevételeiből. E modellben a tartalomszolgáltatók blokkolhatnák az internetezők hozzáférését weboldalaikhoz a bevételmegosztástól elzárkózók hálózatából. Az új bevételekre azért van szükség, mert a hagyományos források néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A szélessávú lefedettségi térkép fehér foltjainak eltüntetését célzó Nemzeti Digitális Közmű (NDK) a kiépítés első fázisában 45 milliárd forintból 850 településen teremtheti meg a hozzáférés lehetőségét a következő két évben – mondta Debreceni Győző infokommunikációért felelős kormánybiztos. Jelenleg 1100-1200 olyan település van, ahol nem érhető el szélessávú optikai hálózat, további 1100 településen pedig csak egyetlen szolgáltató hálózata áll rendelkezésre. Az NDK gerinchálózata és a felhasználók közötti szakaszon számos technológiai megoldás szóba jöhet az előfizetői végpontok kiépítésére, ennek működési modellje azonban még nem tisztázott. Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató-helyettese szerint a digitális közműnek ott lehet értelme, ahová a vezetékes vagy mobilhálózatok kereskedelmi alapon nem jutnak el. Ide az államnak és a szolgáltatóknak közösen kell eljuttatniuk a szélessávú szolgáltatásokat – mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke. Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese szerint a hálózat bizonyos elemeinek létrehozásához az állam segítségére van szükség, azonban a végfelhasználói hozzáférést már a távközlési versenypiac szereplőinek kell kiépíteniük.

A Pannon számára nagyon fontos, hogy a társaság televíziós platformmal is rendelkezzen – mondta Laczkó Tóth Gergely, a mobilszolgáltató megbízott kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A cég anyavállalata, a Telenor rendelkezik ugyan műholddal, de a Pannon még mindig keresi a tévés platformmal kapcsolatos lehetőségeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd