Connect with us

technokrata

Gyorsít a technológiai szektor

Dotkom

Gyorsít a technológiai szektor

Egymás után két nagy technológiai társaság tett közzé a várakozásokat meghaladó nyereség- és forgalomadatokat, valamint optimista előrejelzéseket az év hátralévő részére.

A holland ASML Holding NV, a chipek előállítására szolgáló berendezések legnagyobb európai gyártója 19,7 millió euró nettó profitot könyvelt el a harmadik negyedévben, ami ugyan jóval elmarad az egy évvel korábbi 73,3 milliótól, de sokkal több az elemzők 10,6 milliós várakozásánál. A vállalat négy negyedév veszteséges működése után lett ismét nyereséges. Az árbevétel 20 százalékkal, 555,3 millió euróra csökkent, ami szintén jóval több a prognózisnál. A cégvezetés ráadásul arra számít, hogy október-decemberben is 550 millió eurós forgalmat bonyolítanak le, mivel vevőik áttérnek a kisebb chipek gyártására, és ehhez új berendezéseket vásárolnak az ASML-től és versenytársaitól. A társaság megrendelésállománya alapján 2010 első felétől számít az árbevétel jelentős megugrására. A félvezetőgyártók beruházásainak visszaesése 22,9 milliárd dollárral idén éri el mélypontját (ez 48 százalékkal kevesebb a 2008-asnál), majd jövőre emelkedésnek indul – prognosztizálja a Gartner Group számítástechnikai piackutató cég.

Az Intel Corp., a világ legnagyobb chipgyártója nettó nyeresége éves összehasonlításban 7,8 százalékkal, 1,86 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben, az árbevétel pedig 8,1 százalékkal, 9,39 milliárd dollárra mérséklődött, ám a szakértők mindkét mutató esetében rosszabbra számítottak, ráadásul a társaság bejelentette, hogy október-decemberben 10,5 milliárdos árbevételre számít, szemben az elemzők 9,5 milliárd dolláros jóslatával. A cégvezetés arra alapozza optimizmusát, hogy a pc-eladások növekedni fognak – ezzel is szembe megy a piackutatók véleményével, amelyek visszaesést jósolnak. Az Intel bruttó profitrátája 58 százalék volt július-szeptemberben – szemben a szakértők 53 százalékos várakozásával -, ami a következő három hónapban 62 százalékra növekedhet. E téren 63,9 százalékkal 2000 negyedik negyedévében érte el a csúcsot a vállalat.

Mobilcéget lőtt a CiscoEgy hónapon belül a második drága cégfelvásárlásba vág bele a Cisco Systems Inc., a világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártója. A társaság 2,9 milliárd dollárért megveszi a szélessávú mobilhálózatokhoz szükséges berendezések gyártásával foglalkozó Starent Networksöt. Az ár 21 százalékos prémiumot tartalmaz a Starent-részvények hétfői záróárán felül. A Cisco az új szerzeménnyel az okos telefonok népszerűségének töretlen növekedésére reagál, ugyanis ezek kiszolgálása gyors mobilinternetes hálózatokat igényel. A Starent, megtartva régi vezetését, új tulajdonosa egyik divíziója lesz. A Cisco október elején jelentette be, hogy 3 milliárd dollárért megszerzi a videokonferencia-rendszerekkel foglalkozó norvég Tandberget és a következő 12 hónapban további jelentős akvizíciókat tervez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd