Connect with us

technokrata

Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

Dotkom

Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

A Novell új eseménynaplózó (log menedzsment) rendszere a gyártó szerint jelentősen egyszerűsíti a biztonsági előírások és auditok teljesítéséhez szükséges adatgyűjtést, riportkészítést és archiválást.

Ezek a biztonsági (compliance) előírások számos hazai vállalatra és intézményre vonatkoznak: a PSZÁF és a Basel II. a pénzintézetekre, a Sarbanes-Oxley a New York-i tőzsdén jegyzett vállalatok leányvállalataira, a HIPAA az egészségügyi intézményekre, a PCI DSS a bankkártyaadatokat kezelő vállalatokra.

A compliance-kötelezett szervezeteknél a minden informatikai eseményt rögzítő naplófájlok rengeteg információt tartalmaznak: egy több mint 300 alkalmazással rendelkező hazai pénzintézetnél például évente akár öt-tíz terabájtnyi információt állíthatnak elő a programok, és ez a szám évről évre dinamikusan növekszik. Ez a mennyiség emberi feldolgozásra ma már alkalmatlan, a korábbi időigényes, hibalehetőségekkel teli manuális folyamatok azonban kiválthatók a Novell Sentinel Log Manager előre beállított, automatizált folyamataival – így az amerikai szoftverfejlesztő állítása szerint már-már laza könnyedséggel, izzadságszag nélkül teljesíthetők az előírások követelményei.

A gyártó ígérete szerint a Sentinel kiváltja a munkaigényes kézi logelemzési eljárásokat, automatizálja a naplók összegyűjtését, archiválását és a biztonsági megfelelőség folyamatos monitorozását.

A Log Manager néhány tulajdonságaA logfájlokat menet közben tömöríti 10:1 aránybanNyílt adatformátum, gyártófüggetlenGyors és egyszerű keresés és riportolásElőre beépített jelentések a SOX-, PCI-DSS-, PSZÁF- és más előírások teljesítéséhezBiztonsági események során segíti a nyomozástPrecíz loggyűjtés, megőrizve az adatok sértetlenségétAutomatikusan felderíti a logforrásokat Forrás: NovellSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd