Connect with us

Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

Dotkom

Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

A Novell új eseménynaplózó (log menedzsment) rendszere a gyártó szerint jelentősen egyszerűsíti a biztonsági előírások és auditok teljesítéséhez szükséges adatgyűjtést, riportkészítést és archiválást.

Ezek a biztonsági (compliance) előírások számos hazai vállalatra és intézményre vonatkoznak: a PSZÁF és a Basel II. a pénzintézetekre, a Sarbanes-Oxley a New York-i tőzsdén jegyzett vállalatok leányvállalataira, a HIPAA az egészségügyi intézményekre, a PCI DSS a bankkártyaadatokat kezelő vállalatokra.

A compliance-kötelezett szervezeteknél a minden informatikai eseményt rögzítő naplófájlok rengeteg információt tartalmaznak: egy több mint 300 alkalmazással rendelkező hazai pénzintézetnél például évente akár öt-tíz terabájtnyi információt állíthatnak elő a programok, és ez a szám évről évre dinamikusan növekszik. Ez a mennyiség emberi feldolgozásra ma már alkalmatlan, a korábbi időigényes, hibalehetőségekkel teli manuális folyamatok azonban kiválthatók a Novell Sentinel Log Manager előre beállított, automatizált folyamataival – így az amerikai szoftverfejlesztő állítása szerint már-már laza könnyedséggel, izzadságszag nélkül teljesíthetők az előírások követelményei.

A gyártó ígérete szerint a Sentinel kiváltja a munkaigényes kézi logelemzési eljárásokat, automatizálja a naplók összegyűjtését, archiválását és a biztonsági megfelelőség folyamatos monitorozását.

A Log Manager néhány tulajdonságaA logfájlokat menet közben tömöríti 10:1 aránybanNyílt adatformátum, gyártófüggetlenGyors és egyszerű keresés és riportolásElőre beépített jelentések a SOX-, PCI-DSS-, PSZÁF- és más előírások teljesítéséhezBiztonsági események során segíti a nyomozástPrecíz loggyűjtés, megőrizve az adatok sértetlenségétAutomatikusan felderíti a logforrásokat Forrás: NovellSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom