Connect with us

technokrata

Ez vár ránk ma este

Dotkom

Ez vár ránk ma este

A processzorgyártó Intel és az gyógyszergyártó óriás Johnson & Johnson a mai amerikai tőzsdezárás után teszi közzé gyorsjelentését. Az Intel esetében látványos javulásra, a Johnson & Johnsonnál azonban kisebb visszaesésre lehet számítani.

Kedden a nagy technológiai vállalatok közül elsőként az Intel publikálja harmadik negyedéves vállalati profitját, amely elemzői vélemények szerint meg fogja haladni a második negyedéves eredményt. A várakozások 9,02 milliárd dolláros bevételről és 27 centes egy részvényre jutó eredményről szólnak. A második negyedéves bevétel 8 milliárd dollár volt, ami részvényenként 7 centes veszteséget jelentett, az akkor várt 8 centes eredménnyel szemben.

Az Intel jelenlegi pozíciói azonban kedvezőek. A processzorgyártó nemrégiben felvásárolta a Wind River Systems Inc. szoftvercéget, amely lehetőséget kínál a rohamléptekben bővülő okostelefonpiacra történő belépésre. Ráadásul a processzoróriás az EETimes felmérése alapján 10,5 milliárd dollárnyi likvid eszközzel rendelkezik, ami lehetővé teszi számára, hogy beszálljon a technológiai szektorban élénkülő vállalatfelvásárlási hullámba.

Ami a Johnson & Johnsont illeti, az elemzők az egészségügyi óriás esetében az eredmény kisebb visszaesésére számítanak. A második negyedéves 15,92 milliárd dolláros vállalati profittal és 1,17 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel szemben a várakozások szerint a harmadik negyedéves profit 15,16 milliárd dollárra csökkenhet, ami részvényenként 1,13 dolláros profitot jelentene.

A Johnson & Johnson várható eredményvisszaesését az elemzők a vállalat Risperal és Topamax nevű gyógyszereit oltalmazó szabadalmának megszűnésével magyarázzák. Előbbi egy antipszichotikum, utóbbi pedig egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd