Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez vár ránk ma este

Dotkom

Ez vár ránk ma este

A processzorgyártó Intel és az gyógyszergyártó óriás Johnson & Johnson a mai amerikai tőzsdezárás után teszi közzé gyorsjelentését. Az Intel esetében látványos javulásra, a Johnson & Johnsonnál azonban kisebb visszaesésre lehet számítani.

Kedden a nagy technológiai vállalatok közül elsőként az Intel publikálja harmadik negyedéves vállalati profitját, amely elemzői vélemények szerint meg fogja haladni a második negyedéves eredményt. A várakozások 9,02 milliárd dolláros bevételről és 27 centes egy részvényre jutó eredményről szólnak. A második negyedéves bevétel 8 milliárd dollár volt, ami részvényenként 7 centes veszteséget jelentett, az akkor várt 8 centes eredménnyel szemben.

Az Intel jelenlegi pozíciói azonban kedvezőek. A processzorgyártó nemrégiben felvásárolta a Wind River Systems Inc. szoftvercéget, amely lehetőséget kínál a rohamléptekben bővülő okostelefonpiacra történő belépésre. Ráadásul a processzoróriás az EETimes felmérése alapján 10,5 milliárd dollárnyi likvid eszközzel rendelkezik, ami lehetővé teszi számára, hogy beszálljon a technológiai szektorban élénkülő vállalatfelvásárlási hullámba.

Ami a Johnson & Johnsont illeti, az elemzők az egészségügyi óriás esetében az eredmény kisebb visszaesésére számítanak. A második negyedéves 15,92 milliárd dolláros vállalati profittal és 1,17 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel szemben a várakozások szerint a harmadik negyedéves profit 15,16 milliárd dollárra csökkenhet, ami részvényenként 1,13 dolláros profitot jelentene.

A Johnson & Johnson várható eredményvisszaesését az elemzők a vállalat Risperal és Topamax nevű gyógyszereit oltalmazó szabadalmának megszűnésével magyarázzák. Előbbi egy antipszichotikum, utóbbi pedig egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés