Connect with us

technokrata

Csak ismerjük az internet lehetőségeit

Dotkom

Csak ismerjük az internet lehetőségeit

Nincs átfogó képünk arról, hogy az internet segítségével hogyan modernizáljuk Magyarországot – jelentette ki Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a tihanyi Internet Hungary konferencián kedden.

Összességében “inkább sikeres” volt az utóbbi évtized infrastruktúrafejlesztése, de az internet elterjedtsége még mindig nem eléggé “robusztus” – mondta az államtitkár, és a következő időszak feladatát úgy határozta meg, hogy “internetet mindenkinek, mindenütt”. A térséggel összehasonlítva a magyarok sem felkészültebbek, sem felkészületlenebbek nem voltak az információs társadalom kihívásaira, ugyanakkor “csak kapargattuk, nem láttuk teljes mélységében” a váltás következményeit. Fontos, de csak az első lépés volt, hogy technikai oldalról közelítettük meg ezeket a folyamatokat, ezután “új szempontokat kell előtérbe állítani” – mondta Baja Ferenc, a tudományos kutatás fontosságát hangsúlyozva. Ha nem sikerül társadalmi támogatást szerezni ehhez a fejlődéshez, nem tudunk “lépést váltani a felzárkózásban” – tette hozzá, megjegyezve, hogy az olvasási és internethasználati adatok alapján Magyarország “szinte négy részre szakadt”. Kiemelte: az e-közigazgatást e-közszolgáltatássá kell fejleszteni, hogy az emberek minden hivatalos ügyüket egyetlen helyen tudják intézni. A kormány civil szervezeteket kér fel arra, hogy a választások idejére alakítsanak ki olyan szakmai-közpolitikai-társadalmi konszenzust, amelyet a “következő kormány haszonnal a magáévá tehet” és erre alapozhatja a következő tíz év fejlesztéseit ezen a területen – idézte az MTI-Eco Baja Ferencet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd