Connect with us

technokrata

Ad-Aware: megújult a kémprogramirtó alkalmazás

Dotkom

Ad-Aware: megújult a kémprogramirtó alkalmazás

Gyorsabb, jobb eltávolítási képességek és viselkedésalapú keresőmotor – Ad-Aware 8.1.

A napokban frissítette közismert kémprogramkereső és -irtó alkalmazását a Lavasoft. Az immár nyolcadik generációját taposó Ad-Aware (letöltés itt) ezen változata a korábbihoz képest nem változott drámaian, fejlesztői inkább továbbgondolták az előző kiadást. Például a Genotype névre hallgató viselkedésalapú keresőmotor finomításával olyan állományokról képes nagyobb biztonsággal meghatározni szándékukat, melyek korábban többnyire tévesen voltak veszélyesnek besorolva. Emellett gyorsabbá is vált az alkalmazás: felhasználói tesztek szerint akár harmadára is csökkenhet a teljes rendszerellenőrzés ideje az ezt megelőző változathoz viszonyítva.

Neturalizer névre hallgat az új rendszer, mellyel könnyebb az egy típusba tartozó kártevőket kezelni. Ezekhez alapértelmezett parancs is tartozik, de természetesen a felhasználó saját szájízlésének megfelelően beállíthatja, mi legyen a teendő. A kezelői felület finomodását jelzi a „Switch to Simple/Advanced Mode” felirat a GUI bal alsó sarkában, mellyel az egyszerűsített és a részletes felület között válthatunk, egyetlen kattintással. Kezdő, vagy a téma iránt nem érdeklődő internetezők számára érdemes az egyszerűsített módot használni, míg a kártevők elleni védekezést komolyabb szinten űzők részletesen bekonfigurálhatnak szinte mindent.

Az Ad-Aware is rendelkezik úgynevezett játék móddal, amikor a védelem a megszokott szinten dolgozik, de egy biztonsági esemény nem szakítja meg a felhasználói élményt. Ennek köszönhetően nem ugrik fel biztonsági figyelmeztetés játék vagy filmnézés közben. Kevésbé fontos, de sokak számára lényeges lehetőség, hogy a kinézet is jobban saját ízlésünkhöz szabható: még több skin készült a változathoz. Emellett a programot használók alkotta közösségi tartalmakat (felhasználói skinek és fordítások) is használatba vehetjük.

Szerencsére továbbra is létezik ingyenes változat az alkalmazásból, igaz, ez némileg csökkentett funkcionalitással bír – nem használható minden, a teljes verzióban meglevő lehetőség. Például kimaradt belőle az antivírus opció, és a viselkedésmintán alapuló keresés illetve a valósidejű Registry-védelem sem tartozéka a könnyített változatnak. Az Ad-Aware Free nem tudja a hálózati meghajtókat ellenőrizni; ugyanakkor mind a Plus, mind a Pro változat kínál 30 napos próbahasználatot, mielőtt ki kellene érte fizetni 27 vagy 40 dolláros árát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd