Connect with us

technokrata

Szoftvercéggel bővülhet a magyar tőzsde

Dotkom

Szoftvercéggel bővülhet a magyar tőzsde

Néhány héten belül új cég léphet a magyar tőzsdére.

A szoftverek fejlesztésével foglalkozó Kulcs-Soft Számítástechnikai (Ny)rt. részvényeivel várhatóan már október 30-ától kereskedni lehet a magyar piacon – értesült a Portfólió. Lapunk megkeresésére a cégnél azt mondták, több információval hivatalosan egyelőre nem szolgálhatnak, de a közeljövőben sajtótájékoztatót tartanak. A cég honlapján ugyanakkor egyértelműen látszanak a tőzsdei bevezetés jelei, hiszen külön befektetői linken adnak tájékoztatást arról, miért lehet érdemes részvényt vásárolni. A cég elnök-vezérigazgatója, Kulcsár Tibor annyit elárult: nem új részvénykibocsátással lépnének a tőzsdére, hanem Kulcsár adná el részvényeinek egy részét 1000 forintos áron. Ez a 6 millió darabos részvénymennyiséget figyelembe véve 6 milliárd forintos kapitalizációt jelenthet.

A cég honlapjának adatai szerint a Kulcs-Softnak három magyar magánszemély a részvényese. Hoskó Róbert 3000, Turbucz Erika 12 000 darab részvényt birtokol, míg a többi a cég első emberének a birtokában van. Ebből az 5 985 000 darab részvényből adna el mintegy 5 százaléknyit az elkövetkező két-három hónapban.

Az elnök-vezérigazgató elmondása szerint a tőzsdei szerepléssel a társaság két fő irányba mutató fejlesztéseit kívánja majd finanszírozni. Egyrészt a társaság a külföldön forgalmazott termékeihez szükséges fejlesztésekhez és marketingkiadásokhoz használná fel a plusztőkét, másrészt az iPhone-os szoftverek fejlesztésében is nagy lehetőségeket látnak.

A társaság az idei évre 15 százalékos növekedéssel 720 millió forintos bevételt tervez, míg a nyereség tekintetében irányszámként 10 százalékos rátával lehet számolni. A cég honlapja szerint az elmúlt évek alapján az látszik, hogy éves szinten 20 százalékkal tudnak növekedni, ami jövőre 1 milliárd forint feletti árbevételt jelenthet.

A cég jelenleg a pénzügyi felügyelettől várja a tőzsdei tájékoztatójának az elfogadását.Részvényenként 1000 forintért lehet majd vásárolniSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd