Connect with us

technokrata

Bejött a spórolás a Philipsnek

Dotkom

Bejött a spórolás a Philipsnek

Mindenki legnagyobb meglepetésére a Royal Philips Electronics NV megháromszorozta nettó profitját a harmadik negyedévben: az egy évvel korábbi 57 millió euróról 174 millióra ugrott az eredmény – a Bloomberg által megkérdezett elemzők 44,7 millió eurós veszteséget vártak.

A holland elektronikai csoport javarészt a radikális, nagymértékű elbocsátásokat is jelentő költségcsökkentő intézkedéseknek és a hatékonyság erősítésének köszönheti a javulást; az árbevétel még 11,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de az 5,62 milliárd euró így is jobb az elemzői várakozásoknál. Egyelőre nem élénkült meg a kereslet sem a szórakoztatóelektronikai termékek, sem a csoport másik fő profilját jelentő gyógyászati berendezések területén, és a cég közleménye szerint rövid távon nem is számítanak gyors növekedésre. A puding próbáját az előttünk álló értékesítési szezon, a karácsonyi, illetve a hálaadásnapi időszak jelenti majd – nyilatkozta a Bloombergnek Pierre-Jean Sivignon, a Philips pénzügyi igazgatója. A világ legnagyobb fényforrásgyártójának számító Philips Magyarországon Tamásiban világítástechnikai gyárat működtet, székesfehérvári üzemében pedig szórakoztatóelektronikai termékeket szerelnek össze. Ez utóbbi gyárban csúcsidőszakban több mint kétezer főnek adhat munkát – emlékeztetett az MTI-Eco -, a beszállítókon keresztül pedig országszerte még egyszer körülbelül ennyinek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd