Connect with us

technokrata

Tízmilliós bírság a Diginek

Dotkom

Tízmilliós bírság a Diginek

Megtévesztette a miskolci fogyasztókat a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft-t amiért a szélessávú internetcsomagjait hirdető szórólapjaiban nem tájékoztatott a garantált le- és feltöltési sebességről. A mulasztással a társaság az NHH eddigi legmagasabb bírságát kapta.

A cég vétsége, hogy csupán a legmagasabb elméleti maximum értékeket szerepeltette a Miskolcon terjesztett szórólapokon, így az nem felelt meg a tájékoztatásra vonatkozó előírásoknak. A bírság kiszabása mellett az NHH kötelezte a szolgáltatót, hogy ezentúl tüntesse fel minden hirdetésében – az adott díjcsomagnál a sávszélesség megadása mellett – az előfizetői hozzáférési pontokon, hálózaton belül garantált le- és feltöltési sebesség értékét is. A garantált sebesség az az érték, amelyet a szolgáltatónak az előfizető számára mindenképpen biztosítania kell, illetve ezt az értéket – külön minőségbiztosítási eljárás keretében – valamennyi előfizetőre, a teljes hálózatra vonatkozóan folyamatosan ellenőriznie is kell. Ez az a jellemző, mely az internet-szolgáltatás esetében alapvető jelentőségű, hiszen egyrészt meghatározza a szolgáltatás alapvető minimumát, másrészt valós képet ad a szolgáltató teljes hálózatának minőségéről. Az NHH a mostani esetet leszámítva három ízben észlelt visszásságot, hasonló ügyben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd